nieuws

‘Koning Arthur’ opent nieuw bedrijf

Nieuws

ALBLASSERDAM – Adriaan van Haarlem opende zaterdag 20 september onder grote belangstelling het nieuwe bedrijf in de banketbakkersbranche: Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier, gevestigd op het bedrijventerrein Nieuwland in Alblasserdam.

‘Koning Arthur’ opent nieuw bedrijf

ALBLASSERDAM –  Adriaan van Haarlem opende zaterdag 20 september onder grote belangstelling het nieuwe bedrijf in de banketbakkersbranche: Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier, gevestigd op het bedrijventerrein Nieuwland in Alblasserdam.

Tuytel, jong en ambitieus, leerde het vak vooral van Van Haarlem, chef patissier bij Huize van Wely in Noordwijk. Van Haarlem heeft Tuytel leren kennen als een gemotiveerd en opgewekt persoon, ‘waar je op kon bouwen’. Bij Van Wely heeft hij eeuwige roem verworven met de ontwikkeling van het taartje Koning Arthur, ‘nog steeds een bestloper’, aldus Van Haarlem. Waar Van Haarlem vooral bewondering voor heeft is dat Tuytel, ondanks zijn drukke werkzaamheden, mee blijft doen aan de Coupe du Monde, waar ‘ongelofelijk veel tijd in gaat zitten’. In 2005 veroverde hij de zilveren medaille van deze internationaal befaamde coupe.

Lof
Peter de Wit, bedrijfsadviseur bij Heerlijk&Heerlijk, noemde Tuytel’s bedrijf bijzonder omdat Tuytel veel kan betekenen voor de banketbakkerij. Volgens De Wit heeft de banketbakker veel sterke troeven in huis. ‘Hij is in staat om waarde toe te voegen aan de grondstoffen, hij kan inspelen op de actualiteit. Er liggen zeker in de creatieve sfeer kansen, maar de ondernemende banketbakker komt daar niet altijd meer aan toe vanwege de vele facetten waarmee hij te maken heeft. Die ondernemers kunnen een beroep doen op Arthur Tuytel. Hij kan met zijn brede kennis en grote drive veel mogelijkheden aanreiken om vernieuwingen op hoog niveau door te voeren.’

Werkzaamheden
Arthur Tuytel richt zich met zijn bedrijf op het geven van workshops voor banketbakkers en consumenten, is actief betrokken bij workshops van NBC en het Chocolate Academy van Barry Callebaut in Zundert, geeft demonstraties op beurzen, maakt speciale opdrachten, zoals bruidstaarten, en is twee dagen in de week betrokken bij het bedrijf Crème de la Crème in Zoeterwoude dorp.

 

 

Reageer op dit artikel