nieuws

Sara Lee past etiket voor omstreden ‘volkoren witbrood’ aan

Nieuws

EXTON (USA) – Sara Lee heeft het etiket voor een witbrood dat het bedrijf in de Verenigde Staten produceert aangepast. Het bedrijf claimt niet langer dat het om een volkoren brood gaat.

EXTON (USA)  – Sara Lee heeft het etiket voor een witbrood dat het bedrijf in de Verenigde Staten produceert aangepast. Het bedrijf claimt niet langer dat het om een volkoren brood gaat.

Dat gebeurt nadat het American Center for Science in the Public Interest (CSPI) met een rechtszaak had gedreigd. De organisatie was van mening dat Sara Lee zich onrechtmatig van een soort gezondheidsclaim bediende. Er werd via de aanduiding gesuggereerd dat het brood evenveel voedingsvezels bevat als een gangbaar volkoren brood. Sara Lee zal nu duidelijk gaan maken dat het ‘Soft & Smooth Made with Whole Grain White Bread’, waar de zaak om draait slechts 30% volkoren graan bevat.

In de Verenigde Staten is er veel aandacht voor volkoren producten. De Food and Drug Administration (FDA) staat slechts gezondheidsclaims voor een verminderd risico op hart- en vaatziekten toe voor dergelijke producten toe wanneer zij minimaal 51% volkoren granen bevatten en ook een laag gehalte vet, verzadigd vet en cholesterol bevatten.

 

Reageer op dit artikel