nieuws

Bakkers in Stroe geëerd met eigen straatnaam

Nieuws

STROE – Bakkers in Stroe hebben een rijk verleden. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om de bakkers te eren met een eigen straatnaam.

STROE – Bakkers in Stroe hebben een rijk verleden. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om de bakkers te eren met een eigen straatnaam.

 Een pad tussen de Wolweg en de Stroeërweg in Stroe  heet voortaan het bakkerspaadje. Het pad is vernoemd naar de warme bakkers, die hier in de afgelopen jaren hun zaak hebben gehad. Het Bakkerspaadje is opgenomen in de straatnamenlijst van de gemeente Barneveld.
 
Rijk verleden
Het verbindingspaadje werd in de volksmond altijd al Bakkerspaadje genoemd, maar een officiële aanduiding was er niet. Dat was ook niet nodig, omdat aan het verbindingspaadje geen woningen zijn gevestigd. Plaatselijke verenigingen vonden een officiële naam gepast omdat het pad een rijke historie van warme bakkers heeft. De laatste warme bakker in Stroe was J. Krikke. Hij sloot in 1982 zijn zaak.
 

Reageer op dit artikel