nieuws

Gezonde snacks onverminderd populair

Nieuws

ZEIST – De hang naar gezonde en verantwoorde producten is nog lang niet ten einde. De totale snack- en zoetwarenmarkt steeg in 2007 mede door de gezonde producten.

Gezonde snacks onverminderd populair

ZEIST – De hang naar gezonde en verantwoorde producten is nog lang niet ten einde. De totale snack- en zoetwarenmarkt steeg in 2007 mede door de gezonde producten.
 

 
Dat concludeert Studiecentrum Snacks en Zoetwaren Benelux in haar rapport over het jaar 2007. Vorig jaar groeide de Nederlandse snacks- en zoetwarenmarkt met 4,7% in waarde en 2,6% in volume. Consumenten besteedden € 139 miljoen meer waardoor de totale markt groeide tot ruim drie miljard euro. De groei is met name te danken aan producten die inspelen op verantwoord genieten. De populariteit van deze producten groeit jaarlijks, aldus het studiecentrum.
 
Eierkoeken
Vooral producten met minder vet, suiker vonden gretig aftrek in 2007. De omzet van eierkoeken steeg met 77%, rijstcrackers (Japanse mix) 24 procent en snijkoek 19 procent. Het segment tussendoortjes groeide 15%. Pure tabletten chocolade steeg met 10 procent. Het product profiteerde naast de trend naar luxere, zuivere, pure producten ook van de positieve publiciteit rondom de goede werking.
 
 
 
 

Reageer op dit artikel