nieuws

Koningin Beatrix gek op Sachertorte

Nieuws

AMSTERDAM – Koningin Beatrix is gek op echte Sachertorte, een luxe taart die erg bewerkelijk is om te maken. Banketbakker Holtkamp van de Vijzelgracht in Amsterdam is de vaste leverancier.

Koningin Beatrix gek op Sachertorte

AMSTERDAM – Koningin Beatrix is gek op echte Sachertorte, een luxe taart die erg bewerkelijk is om te maken. Banketbakker Holtkamp van de Vijzelgracht in Amsterdam is de vaste leverancier.
Dat en nog veel meer schrijft Anne Scheepmaker, culinair journalist van NRC, in haar boek Eten met de Oranjes. Een fotokookboek. ‘Deze Sachertorte is in de winkel niet te koop, daar is hij te duur voor. Ik heb in mijn boekje echter een recept opgenomen. Lezers kunnen de taart zo zelf maken,’ aldus Scheepmaker in het Reformatorisch Dagblad.
 
Behalve de taart van banketbakker Holtkamp staan er nog enkele tientallen koninklijke recepten in het boek. ‘Ik heb gekozen voor recepten die mensen thuis kunnen maken.’ Prinses Máxima is volgens het rijk geïllustreerde boekje gek op chocolademousse. ‘De echte, zoals het hoort, niet met slagroom en zo.’ Ook daarvan staat een recept in de informatieve uitgave.
 
De in Amsterdam woonachtige kinderen van prinses Margriet weten ook waar lekker eten te vinden is. Prins Maurits en prinses Marilène en de andere zoons worden volgens Scheepmaker vaak in de betere groente- en vleeswinkels in de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat gesignaleerd.
 
Eten met de Oranjes. Een fotokookboek door Anne Scheepmaker; uitg. Nieuw Amsterdam, Amsterdam, 2007; ISBN 978 904 6803295; 145 blz.; € 19,95.

Reageer op dit artikel