nieuws

Van Dongen bakt beste Brabantse Worstenbroodje

Nieuws

EINDHOVEN – Op het ROC Eindhoven is dinsdag het worstenbroodje van bakker Leon van Dongen uit Wagenberg tot Beste Brabantse Worstenbroodje van 2007 verkozen.

Van Dongen bakt beste Brabantse Worstenbroodje

EINDHOVEN – Op het ROC Eindhoven is dinsdag het worstenbroodje van bakker Leon van Dongen uit Wagenberg tot Beste Brabantse Worstenbroodje van 2007 verkozen.

Een tweede plaats was er voor Bakkerij Van Disseldorp uit Bavel, de derde prijs ging naar Brood- en banketbakkerij Ligthart uit Made.
Veelvuldig kampioen Theo Pastoor uit Tilburg viel dit keer niet in de prijzen.
 
Klus
De Brabantse worstenbroodjes werden dit jaar gekeurd door zowel een vakjury als een consumentenjury. Peter van Heeswijk , bakker en momenteel landelijk voorzitter van het CDA, proefde mee namens de vakjury en zei onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de worstenbroodjes. ‘Het ligt echt allemaal heel dicht bij elkaar. Een moeilijke klus voor de jury en ik ben hoe dan ook trots op de Brabantse bakkers die hier aanwezig zijn!’
 
Dertig deelnemers
Namens de consumentenjury keurde onder anderen oud-PSV-voorzitter Harry van Raay, een fenomeen in Eindhoven en omgeving. Ruim vijftig belangstellenden volgden de wedstrijd en de keuring in het ROC Eindhoven op de voet. Dertig van hen hadden een worstenbroodje ingeleverd om mee te dingen naar de titel ‘Beste Brabantse Worstenbroodje 2007’. De wedstrijd wordt afwisselend in Breda en Eindhoven georganiseerd door de NBOV in samenwerking met de ontvangende school.
 
 
 

Reageer op dit artikel