nieuws

Winkeliers optimistisch over Sinterklaas

Nieuws

BAKKERSWERELD – Meer dan de helft van de winkeliers in Nederland verwacht dit jaar meer omzet te behalen uit de sinterklaasverkoop. Ongeveer 14 procent van de ondernemers voorziet zelfs een omzetstijging van meer dan 10 procent.

Winkeliers optimistisch over Sinterklaas

BAKKERSWERELD – Meer dan de helft van de winkeliers in Nederland verwacht dit jaar meer omzet te behalen uit de sinterklaasverkoop. Ongeveer 14 procent van de ondernemers voorziet zelfs een omzetstijging van meer dan 10 procent.

Dat blijkt uit een peiling van Q&A en RetailTrends. De onderzoekers ondervroegen managers van winkelbedrijven die samen ongeveer 45 procent van de detailhandelsomzet in Nederland vertegenwoordigen. De winkels profiteren van de teruggekeerde kooplust onder consumenten, die optimistischer zijn geworden over de economie. De consumentenbestedingen zijn dit jaar al toegenomen. Een deel van de winkeliers (26 procent) verwacht wel dat consumenten op het laatste moment gaan winkelen om kortingen te bedingen, maar dit percentage is een stuk lager dan in 2005.

Reageer op dit artikel