nieuws

Gouden IJsspatel en Gouden IJscoupe centraal

Nieuws

IJsvak wederom gecombineerd met Bakkerij DagenEen pilot, dat was het tegelijk houden van het IJsvak en de Bakkerij Dagen vorig jaar in Den Bosch. Wegens succes wordt deze formule dit jaar herhaald tijdens de Bakkerij Dagen in de Amsterdam RAI. Net als in 2005 wordt er een IJsvakplein ingericht voor ambachtelijke.

IJsvak wederom gecombineerd met Bakkerij Dagen
Een pilot, dat was het tegelijk houden van het IJsvak en de Bakkerij Dagen vorig jaar in Den Bosch. Wegens succes wordt deze formule dit jaar herhaald tijdens de Bakkerij Dagen in de Amsterdam RAI. Net als in 2005 wordt er een IJsvakplein ingericht voor ambachtelijke.
 

Tientallen bedrijven uit de ijsbranche zullen van 5 tot en met 7 februari aanwezig zijn op het IJsvak, de beurs voor ambachtelijke ijsbereiders en -verkopers. Zij zullen wederom hun producten en diensten presenteren. Naast vakwedstrijden en demonstraties is er ook ruimte voor voorlichting. IJsvak, georganiseerd door de stichting Fastfood- en IJsbedrijven (Koninklijke Horeca Nederland), wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden. Voor de tweede maal is de beurs geïntegreerd met de Bakkerij Dagen.
De samenwerking tussen IJsvak en Bakkerij Dagen wordt wegens succes herhaald. Volgens Pirjo de Winkel, beursmanager van Amsterdam RAI, die de Bakkerij Dagen in opdracht van de BTF organiseert, versterken en inspireren beide branches elkaar. ‘In de zomer kunnen bakkers zich onderscheiden met echt lekker ijs. IJs verhoogt de beleving in de winkel. Aan de andere kant kunnen ijsbereiders en -verkopers hun seizoen verlengen door met producten van bakkers te werken. Het zijn producten die elkaar aanvullen.’ Ook Maarten Colijn, voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland is blij met de samenwerking. ‘De verhuizing van deze beurs naar Amsterdam zal zeker bijdragen tot een nog professionelere invulling van het evenement.’
 
Vakwedstrijden
Net als voorgaande jaren worden tijdens IJsvak vakwedstrijden gehouden. Op maandag 6 februari wordt er gestreden om de Gouden IJsspatel. De opdracht is om koffie-ijs te maken naar eigen recept. Een dag later staat de Gouden IJscoupe centraal. Tijdens deze wedstrijd moeten de deelnemers in 6 minuten vier identieke ijscreaties maken en aan een deskundige jury presenteren. De ondernemer die over beide vakwedstrijden genomen de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot IJssalon van 2006. Alleen ijsbereiders die deelnemen aan beide vakwedstrijden kunnen voor deze titel in aanmerking komen. De Gouden IJscoupe en de Gouden IJsspatel werden in 2005 gewonnen door Hedekke en Leon Kees van IJssalon Kees uit Geldrop. Zij werden daarom ook uitgeroepen tot ijssalon van het jaar. IJsvak is te bezoeken van zondag 5 tot en met dinsdag 7 februari tijdens de Bakkerij Dagen in de RAI in Amsterdam. Op zondag en maandag is de beurs geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur, dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de vakwedstrijden: www.wedstrijden.nl
 
 
   
De Gouden IJscoupe en de Gouden IJsspatel werden in 2005 gewonnen door Hedekke en Leon Kees van IJssalon Kees uit Geldrop. Zij werden daarom ook uitgeroepen tot ijssalon van het jaar. Net als voorgaande jaren worden tijdens IJsvak vakwedstrijden gehouden: de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe. Tijdens de Gouden IJscoupe moeten de deelnemers in 6 minuten vier identieke ijscreaties maken.

 

 

Reageer op dit artikel