nieuws

Peijenburg mogelijk in Belgische handen

Nieuws

BAKKERSWERELD – De Nederlandse koekenbakkerij Peijnenburg komt mogelijk in handen van de Belgische branchegenoot Lotus Bakeries. Het voornemen tot deze krachtenbundeling hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt.

BAKKERSWERELD – De Nederlandse koekenbakkerij Peijnenburg komt mogelijk in handen van de Belgische branchegenoot Lotus Bakeries. Het voornemen tot deze krachtenbundeling hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt.
 

Lotus en Happen Naar, de eigenaar van alle aandelen van Peijnenburg, voeren exclusieve onderhandelingen over de voorgenomen transactie. De overnameprijs zal rond de 70 miljoen euro liggen. Peijnenburg haalde vorig jaar een omzet van 46,5 miljoen euro. Lotus realiseerde een omzet van 18 miljoen euro in Nederland. Peijnenburg heeft een marktaandeel in Nederland van 60 procent en is daarmee marktleider op het gebied van ontbijtkoekproducten. Lotus noemt de voorgenomen overname een ‘belangrijke strategische stap om in Nederland te groeien.’
(bron ANP)
 
 

Reageer op dit artikel