nieuws

Bakkerij Kees Gutter drie maal in de prijzen met lekkernijen

Mensenwerk 576

Bij Bakkerij Kees Gutter is het in de maand vóór de feestelijke decembermaand al groot feest, want er zijn maar liefst drie  producten in de prijzen gevallen. Zowel de appeltaart met appeltjes uit de Beemster, als de speculaasbrokken én de karamelslof die recent aan het assortiment is toegevoegd, werden met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum.

Bakkerij Kees Gutter drie maal in de prijzen met lekkernijen
De appeltaart met appeltjes uit de Beemster,  de speculaasbrokken én de karamelslof zijn met goud bekroond door het Nationaal Bakkerij Centrum. (Foto: Bakkerij Kees Gutter)

De karamelslof is één van de nieuwste producten in het assortiment en viel gelijk in de prijzen. Het geheim zit ‘m in de meermalen met goud bekroonde slofbodem als basis. Daarbovenop komt een lekkere dikke laag karamelbavaroise. Als finishing touch krijgt de slof een streepje echte ‘chewy’ karamel, knapperige echte chocolade én slagroom.

Échte speculaassmaak

Lekker robuust is het speculaasbrok. Er worden veel koekjes speculaas genoemd, maar weinig smaken er écht naar. De speculaasbrokken van Kees Gutter worden zo onweerstaanbaar lekker door het geheime kruidenmelange. De dikke koek zorgt voor een superlekkere bite en doordat ‘ie zo lekker krokant gebakken is, kraakt het lekker in de mond. Echte amandeltjes toppen de speculaasbrokken af. Je kunt ze er lekker afknabbelen, maar ook in combinatie met de koek zijn ze voortreffelijk.

Altijd supervers

Inmiddels is het publiek geheim dat de bakker van Waterlands de lekkere appeltjes voor zijn appeltaart in de Beemster haalt. Die worden vervolgens geschild in het Weeshuis in Monnickendam en als de wiedeweerga verwerkt in een appeltaartje van heerlijk deeg naar geheim recept. In de winkel wordt de appeltaart vervolgens vers afgebakken door de meisjes van Kees, waardoor deze bekroonde taart altijd supervers is.

Hoge eisen

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’.

Dé Waterlandse bakker

Kees Gutter is al 58 jaar dé Waterlandse bakker met zeven vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Brood en banket kunnen ook worden besteld in de webwinkel.

Reageer op dit artikel