nieuws

Televisiespot ‘Ode aan brood’ weer te zien op NPO en RTL

Mensenwerk 416

Op televisie is vanaf vandaag, maandag 17 september, weer de ‘Ode aan brood’ te zien. Gedurende drie weken wordt de spot volop uitgezonden op NPO en bij RTL.

Televisiespot ‘Ode aan brood’ weer te zien op NPO en RTL
Still uit de televisiespot 'Ode aan brood'. Geen continent biedt zo’n grote keur aan broodsoorten als Europa, blijkt uit onderzoek.

‘Je knijpt het, kneedt het, kraakt, kruimt en steekt het’, zo begint de commercial over brood, waarvan eerder dit jaar de eerste reeks werd uitgezonden. De televisiespot vormde toen de aftrap van de 3-jarige campagne ‘Brood. Goed verhaal’ van de Europese Unie.

Brood uit Europa

Geen continent biedt zo’n grote keur aan broodsoorten als Europa, blijkt uit onderzoek. Vele Europese broodsoorten zoals croissants, baguettes en kaiserbrötchen zijn stevig geïntegreerd in onze eetcultuur. Toch verschenen de afgelopen jaren nogal eens negatieve en tegenstrijdige verhalen over dit mooie product. ‘De campagne, mede gefinancierd met steun van de Europese Unie, vertelt een eerlijk verhaal over brood via een mix aan media-inspanningen en activiteiten in het land’, aldus het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

Campagne-activiteiten

Bakkers en banketbakkers die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief van het NBC, ontvangen deze week een speciale nieuwsbrief met alle aankomende campagne-activiteiten, en hoe zij daarvan een graantje kunnen meepikken.

Reageer op dit artikel