nieuws

Bekkers haakt al voor behalen titel in op kampioenschap PSV

Mensenwerk

Bekkers haakt al voor behalen titel in op kampioenschap PSV
Foto: Bakkerij Bekkers

PSV moest de wedstrijd tegen Ajax zondagmiddag nog wel winnen, maar het vertrouwen bij Bakkerij Bekkers was zó groot, dat de Veghelse bakker sinds donderdagochtend al kampioenstaarten verkocht ter ere van de 24e landstitel van de Eindhovenaren. Het vertrouwen bleek terecht.

PSV was eigenlijk alleen nog maar op papier in te halen door Ajax en dat moet Bakkerij Bekkers – dat dertien vestigingen heeft, waarvan drie in Eindhoven – hebben gesterkt in het idee om bijna drie dagen voor het beslissende competitieduel met de verkoop van kampioenstaarten te starten. Uiteindelijk bleken de Eindhovenaren met 3-0 te sterk voor de Amsterdammers, waardoor zij met nog drie speelronden te gaan, op een onoverbrugbare voorsprong van tien punten kwamen.

Tientallen of honderden

De taarten en éénstuksgebakjes van kapselbeslag, aardbeienbavarois, slagroom en een kampioenslogo vielen direct in de smaak. ‘We beginnen rustig maar er zijn al mensen langsgekomen specifiek voor de taart. Vooral in de stad verwachten we veel te verkopen, maar PSV is in heel de regio natuurlijk superpopulair dus we denken dat we er tientallen of misschien wel honderden zullen gaan verkopen’, zei een zelfverzekerde bakker Frank van de Laar van Bakkerij Bekkers al voor het weekeinde tegen het Eindhovens Dagblad. ‘Vooral zaterdag en maandag verwachten we veel te verkopen. We denken er echt wel een paar honderd te gaan maken. Mensen reageren heel enthousiast, ze komen speciaal voor de taart naar onze bakkerijen.’

Foto's

Reageer op dit artikel