nieuws

Jonge bakkers pakken twee prijzen in Lyon

Mensenwerk

Jonge bakkers pakken twee prijzen in Lyon
Een tevreden Nederlands team bestaande uit Daan Hesseling, Gerrit Huckriede, Maurits van de Greef en Wietse Schiere. Foto: Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij

Gerrit Huckriede heeft namens Nederland twee prijzen gewonnen tijdens de Internationale competitie voor jonge bakkers in het Franse Lyon. Zijn producten in de categorieën Getoerd gerezen en Brood werden als beste beoordeeld. De tweede Nederlandse kandidaat, Maurits van de Greef, viel helaas buiten de prijzen.

In het eindklassement wist Nederland het podium niet te halen. Zwitserland werd uitgeroepen tot overall winnaar van de wedstrijd die werd gehouden tijdens de vakbeurs SIRHA in Lyon.

Pittig

Zowel Gerrit als Maurits waren net op tijd klaar. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als coach en Nederlands jurylid: ‘Het is pittig om alle producten op goed niveau af te krijgen binnen de vijf uur. Zowel Maurits als Gerrit hebben het maximale eruit gehaald. Er was een goede samenwerking en het is mooi dat dit wordt beloond met twee prijzen.’

‘Liefde’

Nederland nam het op tegen gastland Frankrijk, Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, en Duitsland. Iedere deelnemer maakte een showtafel met grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk waarbij het thema ‘Liefde’ centraal stond.

Reageer op dit artikel