nieuws

Bakker Wim Lamers (78) overleden

Mensenwerk 168

Bakker Wim Lamers, vader en schoonvader van de eigenaren van De Bakkers Lamers in Oss en Heesch, is zaterdag 1 oktober overleden. De crematie van de bakker, die 78 jaar is geworden, zal in besloten kring plaatshebben. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Bakker Wim Lamers (78) overleden
Wim Lamers, een groot vakman, kwam nog vaak in het bedrijf van zijn kinderen en gold als hun beste adviseur. Foto: De Bakkers Lamers

Wim Lamers en zijn echtgenote Anny, die vorig jaar overleed, namen in 1974 een bakkerij in de Ruwaard in Oss over. ‘Beiden komend uit bakkersfamilie’s weten zij als geen ander wat het betekent om een bakkerij te starten’, is te lezen op de website van De Bakkers Lamers. ‘In ruim 25 jaar hebben zij een zeer goedlopende brood en banketbakkerij opgebouwd waarbij kwaliteit, goede bediening en service altijd de belangrijkste speerpunten waren.’

Kinderen

Net voor de eeuwwisseling, in 1997-1998, namen drie van de vier kinderen van Wim en Anny Lamers – Harm, Lizzy en Bart – en Harms vrouw Ilse het bedrijf over. Niet lang daarna openden zij een bakkerij met winkel aan ’t Dorp in Heesch. Vader Wim, een groot vakman, kwam nog vaak in het bedrijf van zijn kinderen en gold als hun beste adviseur. De visie van hun ouders hebben zij altijd gedeeld: ‘Kwaliteit maken in alle facetten’.

Prijzen

Wim en Anny Lamers hebben in het verleden veel prijzen gewonnen, onder andere met de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo werd liefst drie maal beslag gelegd op de Gouden Bakkersring, onder andere voor het Kaasbriosje (nog steeds een hardloper in het assortiment) en de Yogra, een gebakje op basis van yoghurt. Verder won het bakkersechtpaar enkele keren de titel Best Shop in Town, in de jaren tachtig een prestigieuze competitie.

Voortzetting

Later zetten de kinderen die successen voort met de titel ‘Het Beste Brabantse Worstenbroodje’, een tweede plaats (in 2006) in de landelijke competitie Bakkerij van het Jaar, de titel De Beste Brabantse Oliebollenbakker (in 2009) en Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland 2010. In datzelfde jaar wonnen De Bakkers Lamers wederom de titel Beste Oliebollenbakker van Brabant en eindigden zij in de top-10 van de Nationale AD Oliebollentest. En de roomboter amandelstaaf en de kerststol werden onderscheiden met 5 sterren, de hoogst haalbare score, en met voor smaak een 9. In 2014 werden de zaken in Heesch en Oss bij Bakker met Ster gewaardeerd met respectievelijk 3 en 2 sterren.

Reageer op dit artikel