nieuws

Pietenbakkerij in gymzaal van Didamse basisschool

Mensenwerk

De basisschoolleerlingen van Brede School De Ontdekking in Didam kunnen deze weken zien hoe Sinterklaas, die zaterdag 14 november voet aan wal zette in Meppel, aan alle lekkernijen komt die de Zwarte Pieten elk jaar uitdelen. De decoratiecommissie heeft een heuse Pietenbakkerij ingericht in de kleutergymzaal.

Pietenbakkerij in gymzaal van Didamse basisschool
Dit jaar niet de slaapkamer van Sinterklaas, maar een heus Pietenbakkerij in Brede School De Ontdekking. Foto's: Oudervereniging Brede School De Ontdekking

Vorig jaar konden de scholieren van De Ontdekking zien hoe de goedheiligman de nacht doorbrengt; de decoratiecommissie had in 2014 de slaapkamer van Sint Nicolaas ingericht. Dit jaar is het thema in de aanloop naar het kinderfeest op 5 en 6 december ‘Bakken’ en verrees er een Pietenbakkerij, die maandagochtend 16 november werd onthuld. Er is niet alleen van alles te zien, maar ook te ruiken; de geur van speculaaskruiden vult het schoolgebouw.

Berntsen en Som

De decoratiecommissie werd bij de inrichting van de bakkerij geholpen door de Didamse Kampioensbakker Paul Berntsen en Hans Som. Berntsen leverde spijs, pepernotendeeg, amandelen, een werkende oven en bakmaterialen, terwijl Som zorgde voor onder andere oude speculaasplanken en bakkersblikken. Andere materialen werden bijeengebracht met hulp van de oudervereniging van de brede school.

Speculaaspop

In het kader van het thema ‘Bakken’ gaan de leerlingen voordat het Pakjesavond is, een speculaaspop versieren.

Reageer op dit artikel