nieuws

Dijkman De Echte Bakker maakt grootste speculaaspop van Nederland

Mensenwerk

Dijkman De Echte Bakker in het Gelderse ‘s-Heerenberg heeft zondag 29 november de grootste speculaaspop van Nederland voltooid. De pop, die werd gelegd in een plaatselijk zalencentrum, had een lengte van 15,1 meter.

Dijkman De Echte Bakker maakt grootste speculaaspop van Nederland

Bakker Henri Dijkman en zijn team werkten twee weken aan de speculaaspop, waarvan de lengte officieel werd vastgesteld door een notaris, meldt Omroep Gelderland.

Kankerbestrijding

De ‘s-Heerenbergse bakker maakte de grootste speculaaspop van Nederland van 20 bij 20 centimeter grote stukken speculaas, waarvoor volgens de provinciale omroep 600 kilo meel en 300 eieren nodig waren. De pop is inmiddels alweer uit elkaar gehaald en de speculaasstukken worden verkocht ten bate van de Stichting Bergh in het Zadel, die geld inzamelt voor kankerbestrijding.

 

Reageer op dit artikel