nieuws

Patisserie Nick de Haas goed voor goud tijdens internationale vakwedstrijd

Mensenwerk

Nick de Haas, werkzaam bij Hotel Okura, heeft goud behaald tijdens de internationale vakwedstrijd AEHT in het Italiaanse Cervia. De BBL-student van de Hotelschool van MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn patisserie.

Patisserie Nick de Haas goed voor goud tijdens internationale vakwedstrijd
Nick de Haas (rechts) aan het werk. Foto: ROC van Amsterdam

Nick de Haas werkte tijdens de vakwedstrijd samen met een Franse studente. Onder leiding van de Nederlander zette het duo alles op alles om het perfecte dessert te presenteren. Met succes: ze behaalden 95 van de 100 punten.

Topprestatie

Nick de Haas was niet de enige student van de Hotelschool van MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam die succesvol was op de AEHT, waaraan studenten uit 35 landen deelnamen. Op de jaarlijkse Europese conferentie, die dit jaar voor de 28e keer plaatshad, meten studenten van ruim 130 hotelmanagement- en horecascholen een week lang hun vakkennis. Studenten van de opleiding veroverden vier medailles. ‘Vier van onze vijf studenten behaalden een prijs. Een topprestatie’, aldus docente Jeannette Ghatas. ‘Daarmee waren wij ook één van de meest succesvolle scholen.’ De prijzen zijn naast vakkennis ook het resultaat van goed internationaal teamwork; samenwerking in duo’s tussen de verschillende nationaliteiten is naast vaktechniek een belangrijk onderdeel van de beoordeling.

Feestelijk onthaal

Bij het onderdeel Haute Cuisine werd Jelle Horst door de jury geroemd als ‘topkok’ en ‘belofte voor de toekomst’, hij ging met een goede tweede plaats naar huis. De prestaties van Lotte Gravemaker tijdens de simulaties voor Front Office waren brons waard. Nederlands kampioen Toerisme Chantal van der Heide bedacht een aantrekkelijke excursie, waarmee ze net geen prijs behaalde door sterke concurrentie. Ook Barry Kleijne moest bij vinologie alles op alles zetten maar wist daarmee goud te behalen. Hij volgt net als Nick de Haas een BBL-opleiding, beide studenten werken bij Hotel Okura. Alle studenten wacht een feestelijk onthaal op school.

 

Reageer op dit artikel