nieuws

Beko Najaarsdagen 2015 opnieuw bij NBCongrescentrum

Mensenwerk

Beko Najaarsdagen 2015 opnieuw bij NBCongrescentrum
Aan Bakery Market, de turnkey-winkelbakkerij die tijdens de afgelopen Beko Najaarsdagen werd geïntroduceerd door de gezamenlijke Beko-bedrijven en Bakery Institute, wordt een vervolg gegeven op Bakkersvak 2015. Foto: Herbert Wiggerman

Coöperatieve Vereniging Beko heeft besloten in 2015 opnieuw twee Beko Najaarsdagen te houden bij NBCongrescentrum in Nieuwegein. Niet alleen de locatie, maar ook de data waarop het event wordt gehouden, kunnen alvast in de agenda worden genoteerd: maandag 21 en dinsdag 22 september.

‘Het was dit jaar de eerste keer dat we beide Najaarsdagen op één locatie hebben gehouden. En dat was best spannend, want we hadden vooraf geen idee of deze dagen net zo goed zouden aanslaan als voorgaande jaren toen we nog naar Lelystad en Hilvarenbeek gingen. We mochten dit jaar maar liefst duizend bezoekers begroeten. Dat waren er ongeveer 350 meer dan voorgaande jaren’, zegt Helma Elemans, manager Ledenzaken & Communicatie van Beko, aan. Ook de animo voor de speculaaskeuringen groeide: ‘Er werden 286 speculaasproducten ingeleverd, vorig jaar waren dat er 173.

Positieve reacties

Van standhouders en van leden kreeg Beko zo veel positieve reacties op de organisatie en vooral op de locatie, dat de coöperatieve vereniging onmiddellijk NBCongrescentrum in Nieuwegein heeft gebeld en maandag 21 en dinsdag 22 september 2015 heeft gereserveerd. ‘Met de mensen van NBCongrescentrum kijken we naar mogelijkheden om het beursgedeelte anders in te delen en wat meer ruimte creëren in de gangpaden’, vervolgt Elemans. ‘Ook de openingstijden gaan we aanpassen, zodat bezoekers meer tijd hebben om alle stands te bezoeken. En natuurlijk zullen we de puntjes nog meer op de i zetten, want van elk event leer je wat, er gaat best eens wat fout en het kan altijd nog beter.’

Speculaaskeuringen

Elemans vertelt dat tijdens de Najaarsdagen 2015 er weer speculaaskeuringen worden gehouden. Ook worden in het verlengde daarvan weer  de Lekkerste Speculaasbakker van Nederland met provinciewinnaars en één overall landelijke winnaar aangewezen. ‘Het geeft ons maar vooral ook de juryleden een enorme kick wanneer we zien hoe serieus (banket)bakkers omgaan met de beoordelingsformulieren en hoe ontzettend blij de winnaars waren met hun prijzen. Onze keuringen en de wedstrijd hebben tot gevolg dat de speculaasverkoop bij ambachtelijke bakkers een boost gekregen heeft, en daar is het Beko om te doen: het ambacht meer op de kaart zetten’, aldus de manager Ledenzaken & Communicatie van Beko.

Bakery Market

Aan Bakery Market, de turnkey-winkelbakkerij die tijdens de afgelopen Beko Najaarsdagen werd geïntroduceerd  door de gezamenlijke Beko-bedrijven en Bakery Institute, wordt een vervolg gegeven op Bakkersvak 2015. Elemans: ‘We gaan de komende maanden het Bakery Market-concept uitwerken en voorzien van handige tools. Daarover wil ik nu nog niets kwijt. Kom maar kijken in de stands van Beko tijdens Bakkervak. Want tijdens de Najaarsdagen is ons vermoeden bevestigd: er is in Nederland behoefte aan een concept à la Bakery Market.’

Reageer op dit artikel