nieuws

Bakeplus lanceert ‘Hofleverancier van de Sint’

Marktberichten

Bakeplus en partners introduceren dit jaar bij wijze van Sinterklaascampagne een sfeerpakket voor bakkerswinkels. Met een Sinterklaaspop van 1.20 meter hoog en een veertiental vrolijke Pietjes tovert de bakker zijn winkel in een handomdraai klaar voor de periode rondom 5 december. Bovendien mag de deelnemende bakker zich ‘Hofleverancier van de Sint’ noemen.

Bakeplus lanceert ‘Hofleverancier van de Sint’

Sinterklaas en zijn Pietjes, die overigens neutraal getint zullen zijn, worden in het sfeerpakket aangeleverd met een handleiding. ‘Het is niet de bedoeling deze Pietjes zomaar lukraak in de winkel te plaatsen’, aldus de werkgroep achter de Sinterklaascampagne. ‘De Pietjes zijn 35 tot 45 centimeter hoog en vallen met hun fleurige pakjes goed op. Ze hebben verschillende houdingen, dus je kunt ze in een etalage zetten of aan het plafond hangen. Wij adviseren: doe dat slim. Met een Pietje verhoog je namelijk de attentiewaarde van een nabijgelegen product enorm. Met het sfeerpakket reiken wij de bakker middelen aan om impulsaankopen te stimuleren.’

Verkoop stimuleren

Met het kwalitatief hoogwaardige sfeerpakket voor de winkel krijgt de jaarlijkse Sinterklaascampagne van partners Bakeplus, Dobla, Koekjesbakkerij Veldt, FrieslandCampina, CSM-Bakery Solutions en Dossche Mills en Meneba een nieuwe invulling. ‘Vijftien jaar geleden zijn we gestart met onze Sinterklaasactiviteiten om de periode rondom 5 december meer onder de aandacht te brengen van de consument”, vertelt de werkgroep. ‘Veel ogen zijn vanaf het najaar gericht op de kerstdagen, maar juist ook rondom Sinterklaas heeft de ambachtelijke bakker zoveel prachtige producten in het assortiment. Daarop vestigen wij heel graag de aandacht. Wij willen bakkers ondersteunen om consumenten de optimale Sinterklaasbeleving te bieden, ambachtelijke bakkersproducten te promoten en de verkoop daarvan te stimuleren.’

Hofleverancier

Onderdeel van de campagne is niet alleen het sfeerpakket, maar ook het te voeren predicaat ‘Uw bakker, Hofleverancier van de Sint’. ‘De ambachtelijke bakker is met zijn gevulde speculaas, boterletters, marsepein en chocoladeletters toch dé hofleverancier van al dat lekkers? Zo mag hij zichzelf dus best profileren.’

Het sfeerpakket maakt onderdeel uit van een winkel tijdens het Open Huis van Bakeplus op maandag 16 september in Haaften. Die winkel wordt ingericht door een professionele stylist, die ook betrokken is geweest bij de invulling van de Sinterklaascampagne van 2019.

Reageer op dit artikel