nieuws

Pandabroodje brengt in 30 jaar 4,2 miljoen op voor WNF

Marktberichten

Sinds de introductie in 1989 heeft het Pandabroodje in België én Nederland ruim €4,2 miljoen opgeleverd voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Om de dertigste verjaardag te vieren, komt Zeelandia voor de maanden augustus/september met een back2school-actie.

Pandabroodje brengt in 30 jaar 4,2 miljoen op voor WNF

Ruim 30 jaar geleden werd het eerste Pandabroodje aangeboden aan Prins Bernhard. Dat was meteen ook de aftrap van de verkoop in veel Nederlandse bakkerswinkels. Het Pandabroodje was vanaf de eerste minuut een groot succes en het is in de bakkerij nog steeds een begrip.

Sinds de introductie in 1989 heeft het Pandabroodje in België én Nederland € 4.234.189,- opgeleverd voor het WNF en daar is het WNF de bakkers zeer dankbaar voor.

Back2school-actie consumenten

Om de dertigste verjaardag te vieren en de trouwe Panda-consument te bedanken, biedt Zeelandia alle bakkers in Nederland een back2school-actie aan. In augustus/september ontvangt de klant een handig, klein notitieblokje met een code erop.

Met die code kunnen klanten gratis entreekaarten winnen voor Ouwehands Dierenpark. De hoofdprijs is een ‘schoolreisje’ voor de hele klas om de pandaberen Wu Wen en Xing Ya te gaan zien in Rheden. Hoe deze actie precies in zijn werk gaat, is te vinden op Pandabroodje.nl

Pandabroodje.nl

Op de panda-website kunnen klanten tot 30 september de ontvangen code(s) invullen. Op 1 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. Ook is het mogelijk om hier een gratis proefnummer van het WNF-Ranger magazine aan te vragen en vindt de consument er leuke feitjes over panda’s en Pandabrood.

De levensloop van het Pandabroodje

In dertig jaar tijd is de Panda-familie uitgebreid met twee nieuwe soorten. Vanaf 2003 zag Panda Donker het levenslicht en in 2014 Panda Volkoren. Pandabroodje (original) was het eerste meergranenbroodje in Nederland. Een trendsetter dus. Het broodje bevat zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad.

Panda Donker bevat zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad en heeft door diverse getoaste en geroosterde mouten een donkere kruimkleur en een nootachtige smaak. Panda Volkoren is een meergranen/volkorenbrood met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad. Het mag de claims ‘Clean label’ en ‘Rijk aan vezel’ dragen.

Reageer op dit artikel