nieuws

Proof Bakery introduceert ijsjes gemaakt van pure producten

Marktberichten 710

Proof Bakery introduceert ijsjes gemaakt van pure producten

Proof Bakery speelt in op de zonnige zomerdagen met ProofPops: ijsjes op een stokje. Deze ijsjes op fruit-, melk-, of yoghurtbasis zijn gemaakt met pure ingrediënten en worden huisgemaakt bij Proof Bakery. De verkrijgbare smaken volgen de seizoenen.

Het ijsje wordt gemaakt van fruit, een melk- of yoghurtbasis en de recepturen zijn in huis ontwikkeld. Aan de basis worden eventueel smaakmakende ingrediënten toegevoegd, zoals koffie, kokos, of vers fruit. Er zijn basissmaken zoals aardbei en mango, maar ook luxe varianten die gedipt worden in de chocolade of koekjes. En er worden CocktailPops gemaakt waaraan een shot alcohol is toegevoegd, om ook op een andere manier dan in een glas te genieten van een alcoholische versnapering.

Vraag naar ijs

‘De (voor)zomer van 2018 was zo goed dat veel mensen in de winkel of op het terras vroegen of we ijs verkochten. Maar alles wat we verkopen maken we zelf, en in onze bakkerij is geen ruimte om zelf schepijs te produceren’, vertelt eigenaar Vicky Littlejohn. Zo werd het idee voor de ProofPop geboren, een uniek ijsje voor Vathorst en Amersfoort, op een stokje. ‘We maken nu ook iets dat nergens anders verkrijgbaar is en een mooie afwisseling biedt voor de andere ijsproducten die al aangeboden worden.’

Proof Bakery

Voor de lokale bezoekers is Proof Bakery een gezellige bakkerij en café waar je desembrood, banket en ijs kunt kopen en waar producten met respect voor het ambacht worden bereid. Met lange processen, desem, eerlijke ingrediënten en transparantie in bereidingswijze maken de bevlogen vakmensen elke dag de producten in het zicht van de gasten. In het horecagedeelte of op het zonnige terras kun je genieten van koffie, fris, bier, lunch en ander lekkers.

Reageer op dit artikel