nieuws

Compacte inpakmachine voor bakkerijwereld

Marktberichten

Compacte inpakmachine voor bakkerijwereld

ProVcon introduceert een nieuw type verpakkingsmachine welke een oplossing bied voor het in folie verpakken van brood, koek, beschuit, crackers, oliebollen, klein brood en ander bakkerijproducten.

De verpakkingsmachine is ontwikkeld voor bakkerijen die te klein zijn voor volautomatische verpakkingslijnen, maar eigenlijk te groot om handmatig in (voorgevormde)zakken te verpakken.

De machine uit de Crimaserie is een kruising tussen een transwrapmachine en een flowpacker en kan BOPP, (papier)laminaten, gas-dichte folies en bedrukte folies verwerken van de rol. Al naar gelang het product, de snelheid en invoer kan de machine worden gebruikt om horizontaal, verticaal als ook in elke schuine positie te verpakken.

Een trend bij het langer houdbaar verpakken van kwaliteit brood is MAP-begassen, al dan niet in combinatie met een zuurstofabsorber. Bedrijven die geen ruimte en/of budget hebben voor een box-motion flowpacker -of dieptrekmachine zien in de Crima 700 en Crima GR2 een prima alternatief.

De broden worden handmatig of automatisch ingevoerd en vervolgens automatisch verpakt in een (gas)barrièrefolie (b.v. PET/EVOH/PE). De eenvoudige bediening, volledig hermetisch gesloten seals en de begassings-unit geven veelal de doorslag. En de zeer gunstige prijsstelling is een prettige bijkomstigheid.

Voor meer informatie:  proVcon packaging: 0251-314368

Reageer op dit artikel