nieuws

Belcolade bouwt aan toekomst

Marktberichten

Belcolade bouwt aan toekomst
Een rondleiding door de nieuwe fabriek van Belcolade. Foto Puratos

Puratos bouwt met Belcolade verder aan de toekomst van echte Belgische chocolade. Het productiecentrum in het Belgische Erembodegem wordt fors uitgebreid, voor een bedrag van 21 miljoen euro.

Belcolade, het merk van de echte Belgische chocolade van Belgisch familiebedrijf Puratos, breidt zijn bedrijf in Erembodegem (Aalst) uit. Er komen twee extra productielijnen bij: één voor de productie van vloeibare chocolade en één voor verpakte chocolade. Ook het magazijn wordt groter. Met de investering herbevestigt Puratos naar eigen zeggen de passie voor echte Belgische chocolade met een superieure smaak.

Capaciteitsverhoging

Met de uitbreiding gaat een investering gepaard van 21 miljoen euro. De bestaande gebouwen worden 7.500m2 groter en bieden plaats aan nieuwe productielijnen en een ruim en modern magazijn. In een eerste fase zal de extra lijn voor vloeibare chocolade 15 procent extra capaciteit opleveren. De extra lijn voor verpakte goederen zorgt voor een capaciteitsverhoging van 30 procent. Op langere termijn gaat het om een totale extra capaciteit van 50 procent.
‘Door de centralisatie en uitbreiding van het magazijn kunnen we niet alleen meer produceren en nog sneller leveren aan onze klanten. We zullen door de uitbreiding van de productielijnen ook nog flexibeler kunnen reageren wanneer ze vragen naar maatwerk’, zegt Luc De Norre, Site Manager bij Belcolade.

 

Lees meer in Bakkerswereld van 23 mei

Reageer op dit artikel