artikel

EverBake Group toont Orion Evo-lijn, Paneotrad® en desemtank Fermento Levain

Marktberichten

Volop innovaties op de stand van EverBake Group. Het bedrijf toont tijdens Bakkersvak onder meer de nieuwe Orion Evo-lijn, de Paneotrad® en de desemtank Fermento Levain.

EverBake Group toont Orion Evo-lijn, Paneotrad® en desemtank Fermento Levain

Met de nieuwe Orion Evo-lijn lanceert Bongard een ultramoderne elektrische stenen vloeren etage oven. Met nog betere prestaties op gebied van bakkwaliteit en energieverbruik. Het gepatenteerde nieuwe ontwerp van de laaddeuren zorgt voor een gelijkvloers oppervlak tussen de oven mond en de bakkamer, waardoor het zeer eenvoudig en snel schoon te maken is. Het ontwerp, de positionering en de besturing van de stoomgenerator zijn centraal achterin geoptimaliseerd, zodat ze continu zorgen voor een goede kwaliteit en een royale hoeveelheid stoom. De Orion EVO ovenrange kenmerkt zicht door zijn hoge bakcapaciteit waardoor tot 15 kilogram koud deeg per uur kan worden gebakken per vierkante meter etage. De bakkamer is bijzonder goed afgesloten: elk verspilling van stoom tijdens het bakken wordt sterk verminderd.

Paneotrad®

De Paneotrad® is een uniek en gepatenteerd proces dat gerezen deeg verwerkt zonder ontgassing. Het verdeelt en vormt de deegstukken in één beweging en is uitgerust met een systeem dat automatisch de druk aanpast afhankelijk van het type deeg. Dankzij het nieuwe en innovatieve matrijs sluitsysteem van de Paneotrad® EVO zijn de matrijzen makkelijk te wisselen in minder dan 30 seconden.

Desemtank

Met de fermentolevain hebben bakkers controle over hun desem, besparen ze geld en maken ze het verschil bij hun klanten. Alle modellen beschikken over een koelspiraal en een verwarmingspijp, die zorgen voor optimale rijping en bewaarcondities. Het roerwerk en de schrapers dragen bij aan een mooie, homogene, vloeibare desem. Door het aanpassen van de temperatuur kan er makkelijk worden gevarieerd met de verhoudingen azijnzuur en melkzuur.

Standnummer G110

Lees alles over de Bakkersvak

Reageer op dit artikel