artikel

Heerlijke combinatie van brood en cake: Brake

Het recept 1786

Brood of Cake? Brake (spreek uit breek) is het beste van alle twee. Michel Schröder, baktechnisch adviseur in het Beko Inspiratie Centrum, maakt deze mooie kruisbestuiving tussen brood- en banketbakkerij stap voor stap voor Bakkerswereld.

Heerlijke combinatie van brood en cake: Brake
Beeld:

Creëer een perfect verwenmomentje voor uw klant met deze combinatie van zacht stollendeeg gevuld met hazelnoten, sinaasappelstukjes en rozijnen, met daar bovenop een kruidige cake. De Brake is ideaal voor bij de koffie, het ontbijt, de brunch of de picknick.

Bij onderstaande receptuur wordt uitgegaan van procenten, die u zelf kunt omrekenen naar de hoeveelheid die u wilt maken. Het gebruik van de ingrediënten en materialen dienen als voorbeeld.

Ingrediënten

100% Panettone bloem (art. 9065564)
30% Qs boterstol extra (art. 8023574)
4% gist
2% zout
70% water

Vulling

15% hazelnoten (art. 9072297) van tevoren gebruneerd
25% sinaasappelstukjes
30% rozijnen medium 10 s.c (art. 8037275)

Werkwijze

Kneed een goed, soepel deeg van alle grondstoffen.
Direct na kneden de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur ca. 27°C.
Deegstukken van ca. 225 gram afwegen en opbollen.
Bolrijs ca. 20 minuten.
Maak de bol plat en steek een gat in het midden.
Leg deze vervolgens in de bakvorm (art. ECOR1904).
Narijs ca. 45 minuten.

Recept Credi Multicake

1250 g Credi multicake (art. 9079270)
175 g olie
225 g ei
360 g water
Meng de ingrediënten 3 minuten in de 1e versnelling.

Cakebeslag op stollendeeg

Spuit voor het bakken 200 gram Credi multicake beslag op het stollendeeg. Bakken ca. 30 minuten bij 200°C.
Afwerken met poedersuiker, eventueel met behulp van een sjabloon.

Dit product kan direct in de bakschaal gebakken worden: bakschaal tulband 18,5 x 4 cm (doos 540 stuks te bestellen via Beko Verpakkingen).

Lees meer recepten in Bakkerswereld die elke maand verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan.

Reageer op dit artikel