artikel

Worstenbroodjes van Echte Bakker Van der Steen

Het recept

Worstenbroodjes van Echte Bakker Van der Steen

Het worstenbroodje is dé hardloper in het assortiment van Echte Bakker Van der Steen in Made: iedere week worden ruim zesduizend stuks gemaakt. Dit gebeurt nog grotendeels met de hand. ‘Onze ambachtelijke werkwijze in combinatie met de pittige smaak is bepalend voor het succes van onze worstenbroodjes.’

Wie Brabant zegt, denkt aan worstenbrood. ‘Worstenbroodjes horen er in onze provincie gewoon bij; bij iedere feestelijke gelegenheid komen ze op tafel’, zegt Jeroen van der Steen. Hij staat, samen met zijn broer Barry, aan het roer van Echte Bakker Van der Steen in Made. De ondernemers hebben hun sporen inmiddels meer dan verdiend: afgelopen jaren werden de broers tweede bij de Beste Echte Bakker-verkiezing, wonnen zij de prijs voor de beste kerststol van Nederland én werden zij derde bij de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2017. ‘We zitten vrijwel ieder jaar in de top-5 bij de worstenbroodverkiezing en zijn zelfs een keer tweede geworden. Natuurlijk hopen we ooit de eerste prijs in de wacht te slepen, maar je moet wat dat betreft ook een beetje geluk hebben. Het belangrijkste is echter, dat onze klanten enthousiast zijn over onze worstenbroodjes.’

         >> Download hier de bereidingsvideo

De receptuur en het volledige interview met Jeroen van der Steen kunt u nalezen in Bakkerswereld 1 die 19 januari is verschenen.

Reageer op dit artikel