artikel

Honingtaartje: inspiratie uit Dubai

Het recept

Honingtaartje: inspiratie uit Dubai

Tijdens een reis naar Dubai voor een serie demonstraties zag het team van Royal Steensma in elke bakkerij dit heerlijke Honingtaartje. Terug in Nederland gingen ze aan de slag om het zelf te maken; het resultaat is een overheerlijk romig taartje met subtiele honingsmaak.

(uitkomst 15 stuks)

Ingrediënten

1.000 gr Damco kompleet royal
300 gr Damco amandel broyage 50/50
900 gr Heel ei
100 gr Water
100 gr Boter, gesmolten

Werkwijze

Doe de Damco kompleet royal, water, ei en Damco amandel broyage 50/50 in een bekken en klop in de hoogste versnelling met de gard in 9 minuten luchtig. Voeg de gesmolten boter toe en zet de machine stil zodra dit vermengd is. Bak plakken van 8mm dikte.
Baktijd: 7-8 minuten
Baktemperatuur: Ca. 230°C

Ingrediënten honingslagroom:

3.000 gr Slagroom, ongezoet
300 gr Damco D roommix extra
450 gr Honing

Klop alle ingrediënten tot een zalvige vulling.

Ingrediënten honingaanzetsel:

750 gr Kapselkruimels
300 gr Honing

Meng goed de kruimels met de honing en verdeel dit over een kapselplaat. Droog gedurende 25 minuten op 170°C met de schuif open. Zodra de kruimels zijn afgekoeld, goed zeven tot een mooi goudkleurig aanzetsel.

Opbouw taartje

Steek met een ring van 18cm ø 4 plakken amandelbiscuit uit. Spuit hier een laag honingslagroom op en plaats hier een laag amandelbiscuit op. Herhaal 3 keer. Maskeer het taartje dun met slagroom en werk af met het honingaanzetsel.

Reageer op dit artikel