artikel

Opa’s verrassing

Het recept

Opa’s verrassing

Schreuder Uw Streekbakker uit Uddel heeft een breed assortiment specialiteiten. Voor de lezers van Bakkerswereld pikten Marjanne en Kor Schreuder er één uit: Opa’s verrassing. Een heerlijk, goed gevuld broodje dat op allerlei verwenmomenten aangesneden kan worden.

Het recept van Opa’s verrassing zal vakgenoten niet onbekend voorkomen, maar elke bakker heeft toch zo zijn eigen werkwijze, waardoor het product een eigen karakter krijgt. Voor Opa’s verassing wordt als basis een stollendeeg gebruikt.

 

Recept stollendeeg

100% bloem

1,5% zout

30% boterstollenpoeder (Maestro)

15% gist

60% water

3% wigo kirschmelange

60% rozijnen

15% chocoladedruppels

15% amarenenkersen

 

Opbouw

Het broodje wordt opgebouwd uit zanddeeg, Maestro-amandelspijs, daarop stollendeeg en vervolgens Victoriabeslag ( amandelen, suiker, eiwit).

 

Werkwijze

Leg in kapselpan of een ander gewenst bakblik een laag zanddeeg. Daarop de spijs leggen (hetzelfde gewicht als de hoeveelheid zanddeeg), ongeveer 1,5 cm van de rand.

Hierna een stollendeeg draaien en direct afwegen. Neem ook hier weer hetzelfde gewicht als het zanddeeg en de spijs. Vervolgens opbollen en even los laten komen, gedurende 20 minuten.

Leg het geheel op de pannetjes en strooi hier overheen Victoriabeslag.

Geef de broodjes een narijs van 50 minuten. Daarna bakken in circa 35 minuten bij een temperatuur van 200 graden.


Een leuke verpakking geeft het broodje een extra feestelijk uiterlijk.

 

Reuzetrots

Bakkerij Schreuder is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij met vijf winkels in Uddel (hoofdvestiging), Apeldoorn, Harderwijk, Putten en Barneveld. Het bedrijf levert voor circa 65 procent van de omzet aan het derde kanaal/horeca. Marjanne en Kor Schreuder zijn reuzetrots op hun Opa Schreuder-campagne en de nieuwe huisstijl die zij dit jaar kozen.

Reageer op dit artikel