nieuws

Brood is hot op Horecava

Foto & Video

Brood is hot op Horecava
Foto: Koos Groenewold

De Horecava in de Amsterdamse RAI liet veel brood zien aan de diverse geleden uit de horecasector. Het ging dan vooral om brood dat de lunchroom-, snackbar- en restauranthouders zelf kunnen afbakken voor diverse toepassingen. Op de horecabeurs, die van maandag 12 tot en met donderdag 15 januari duurde, stond ook het Bakery Institute uit Zaandam met de Bakkerij van de (V)Oorsprong. Bakkerswereld nam een kijkje.

In het afbaksegment zijn vele variaties te vinden, die ook de ambachtelijke bakker kunnen inspireren om de lokale horeca te bedienen of voor zijn eigen lunchroom. Op dat vlak groeien de horeca en de bakkerij namelijk steeds meer naar elkaar toe.

Snackbar

Bij levering aan de horeca is de essentiële vraag wat de bakker de horeca-ondernemer kan bieden waarmee deze zich kan onderscheiden. Een topkok vraagt iets heel anders dan de snackbar om de hoek.

Back to basic

Trends die zichtbaar zijn in Amsterdam zijn de trends die ook de bakkerij ziet: back to basic, clean-label, desem, spelt en de verder reikende broodvarianten met haver en raw food. En ruraal brood; de trend is al langer te zien en lijkt zich te settelen. Consumenten willen – zeker op verwenmomenten – brood dat een landelijke aanblik biedt, goed smaakt en bovenal gezond is.

Beschaafd klein

Voor de trendy-achtige lunchrooms-, café’s en voor de lunchkaarten van restaurants springen vooral de beschaafd kleine afbakbroodjes en het plaatbrood in het oog. Van het plaatbrood kunnen lange repen worden gesneden (en weer doormidden) voor in een broodmandje, maar ze kunnen ook worden aangekleed met een smakelijke Parmaham met rucola. Door de repen doormidden te snijden en vervolgens (schuin) te stapelen en er een lange prikker doorheen te steken, is de presentatie net even anders.

Brood is back in business.

Reageer op dit artikel