fotoreportage

Smaak van oreo, candybars en kinder bueno trend op IJsVak Beurs

Foto & Video

Smaak van oreo, candybars en kinder bueno trend op IJsVak Beurs
Paul van Pelt van BakePlus in één van de drie stands van de groothandel. 'Van ijs tot omzet', zegt Van Pelt als hij de activiteiten van de leverancier beschrijft.

Het theater Markant in Uden was deze week het trefpunt voor ambachtelijke ijsbereiders. Hier werd de door de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) georganiseerde IJsVak Beurs 2015 gehouden. Trend zijn vooral de zoete smaken van snoep, zoals nougat, oreo en candy crush.

Bakeplus manifesteerde zich groots op deze kleine, maar gezellige beurs met maar liefst drie stands. Nieuw dit jaar was de deelname van Beko Bakkerij techniek. Dawn Foods showde een hele nieuwe range compounds. Dinsdag werden de wedstrijden gehouden. Marjo Janssen van IJssalon Florence in Nederweert won ‘De Gouden IJscreatie 2015’. Ambachtelijk ijsbereider Ron Holland van IJscafé Holland in Uden ontving de ‘De Gouden IJsspatel’ voor het maken van het lekkerste yoghurtijsje. Bakkerswereld nam woensdag een kijkje op de beurs en maakte de volgende foto-impressie. In het eerste nieuwe nummer van Bakkerswereld, dat vrijdag 13 februari verschijnt, meer aandacht voor ijs en chocolade.

Reageer op dit artikel