nieuws

Inschrijving BakkersVakWedstrijden 2018 nog mogelijk

Evenementen

Bakkers kunnen zich tot vrijdag 9 november nog inschrijven voor de BakkersVakWedstrijden, die dit jaar op 14 november worden gehouden in het Fries Congrescentrum aan de Oprijlaan 3 in Drachten.

Inschrijving BakkersVakWedstrijden 2018 nog mogelijk
Bakkers kunnen zich tot vrijdag 9 november nog inschrijven voor de BakkersVakWedstrijden.

Wat ooit begonnen is als een regionale wedstrijd voor Noord-Nederlandse bakkers, is uitgegroeid tot een landelijk evenement. Honderden bakkers, banketbakkers en hun werknemers uit heel Nederland laten ambachtelijke brood- en banketproducten beoordelen door een deskundige jury.

De te beoordelen producten dienen dinsdag 13 november ingeleverd te worden tussen 13.00 uur en 16.00 uur bij Fries Congrescentrum. Het thema van het sierstuk is: Culturele hoofdstad van Europa. De organisatie ziet moed, creativiteit en verbeelding jaarlijks terug in de sierstukken. De inzendingen laten ontwikkelingen in het mooie bakkersvak zien en de deelnemers steken daarmee hun kop boven het maaiveld uit. De keuze op Culturele hoofdstad van Europa als thema voor de BakkersVakWedstrijden 2018 was dan ook niet moeilijk.

Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Reageer op dit artikel