nieuws

Jules Peeters: ‘Wow en blijvend enthousiasme op Sigep’

Evenementen

Jules Peeters: ‘Wow en blijvend enthousiasme op Sigep’
Jules Peeters

Expocentrum Rimini Fiera in het Italiaanse Rimini is van zaterdag 23 tot en met woensdag 27 januari het toneel van de 37e editie van de Sigep, de International Exhibition for Artisan Production of Gelato, Confectionery and Bakery. Jules Peeters, pr- en marketingmedewerker bij Bakeplus, bezoekt net als in 2015 deze ‘ijsbeurs’ en doet ook in 2016 speciaal voor Bakkerswereld in een aantal bijdragen in woord en beeld verslag van het toonaangevende evenement.

Vrijdag 22 januari

Jules Peeters: ‘We verlaten de IJSkou in Nederland en verruilen deze voor de IJSpret in Italië. De vlucht van Amsterdam naar Bologna duurt in tijd slechts circa anderhalf uur. Het verschil tussen de beide steden is groter: het gejaagde Amsterdam versus het klassiek Italiaanse Bologna. Het gespreksonderwerp tijdens de vlucht is ‘ijs’. In het vliegtuig al treffen we namelijk de eerste Nederlanders die ook op weg zijn naar de Sigep, werelds grootste en meest vooraanstaande ijsbeurs. Of op zijn Italiaans Fiera de Gelato. Gelato is de stijlvolle Italiaanse benaming voor Ambachtelijk IJs. Met de nadruk op Ambachtelijk.’

‘Veel tijd om te genieten van Bologna hebben we vandaag niet. Onze huurauto staat klaar, want we trappen vandaag af met een pre beursbespreking bij ijspartner PreGel, één van de meest aansprekende pasta leveranciers, een begrip voor de meeste ijsbereiders. Een team van meer dan honderd mensen krijgt de laatste instructies voor de grote beurs; klaar voor de start!’

‘Op weg naar Bologna rijden wij nog even langs het Fabbri-hoofdkantoor, de vroegere productielocatie. Natuurlijk met de herkenbare Amarena-vaas als beeldmerk.’

‘Wij verheugen ons op de eerste beursdag in Rimini!’

Zaterdag 23 januari

Jules Peeters: ‘Beursdag 1. De beurshal in Rimini opent om 9.30 uur. Wat kunnen we dit jaar verwachten ? Wat zijn de nieuwste trends ? En welke smaken gaan er het best in de smaak vallen?’

‘Zoals altijd zijn wij te gast op de stands van Fabbri, PreGel, AromItalia en Cartoprint. We starten met een aftrap van de beursonderwerpen. Geweldig! De presentaties zijn groots en veelbelovend. Trends als gluten vrij, veganistisch en meer zijn ook in Italië actueel, later meer hierover. Elk jaar opnieuw slagen ze erin de vitrines prachtig op te maken, een traktatie voor het oog. Alles is weer heerlijk Italiaans: stijlvol en met veel allure.’

‘Gedurende de dag gaan de gesprekken over smaakideeën, trends, en de verschillende toepassingsmogelijkheden van de beursonderwerpen.’

‘Wat een inspiratie krijgen we binnen om toe te passen in alles wat maar smaak heeft. We hebben al diverse leuke ideeën die wij zeker gaan doorvertalen naar de IJsVak-beurs in Uden. Voor de thuisblijvers: graag tot ziens in Uden!’

‘Wordt vervolgd.’

Zondag 24 januari

Jules Peeters, live vanaf de beurs: ‘Beursdag 2. Er is duidelijk een vlucht met Nederlanders gearriveerd. Vandaag hebben we veel belangstellende ijsbereiders uit ons eigen kikkerlandje mogen ontvangen. De mensen die de Sigep nog niet eerder hebben bezocht, kiezen veelal voor eenzelfde omschrijving van dit evenement: wow! De recidivisten zijn blijvend enthousiast. De dag is weer voorbij gevlogen vandaag, en dat is natuurlijk een goed teken!’

‘Een mooie smaak uitgelicht die u op de IJsvak zeker gaat terug zien: Polly (honing) met een crockolosi honing quinoa variegato. Een mooi gewaardeerde smaak van Fabbri waarmee ze inspelen op de actuele trends. De pure smaak van de honing uit de raat. Quinoa is natuurlijk een trending superfood. Groots gepresenteerd zoals op de foto te zien is.’

‘Morgen aandacht voor pastry en toepassing van ‘ijsgrondstoffen’ in de bakkerij.’

Bijdragen 2015

Lees ook de bijdragen van Jules Peeters over de Sigep 2015:

Deel 1: 16, 17 en 18 januari 2015

Deel 2: 19 januari 2015

Deel 3: 20 januari 2015

Reageer op dit artikel