nieuws

NBC blikt terug op geslaagde HealthGrain Forum Autumn Workshop

Evenementen

Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen was maandag 16 en dinsdag 17 november het decor voor de HealthGrain Forum Autumn Workshop. ‘Ik blik heel positief terug op de bijeenkomst’, aldus Flip van Straten, directeur van het NBC.

NBC blikt terug op geslaagde HealthGrain Forum Autumn Workshop
Archief Bakkerswereld

HealthGrain Forum is een vereniging, die in mei 2010 is opgericht als follow-up-organisatie van het zogenoemde EU 6th Framework Programme Integrated Project HealthGrain – ‘Exploiting Bioactivity of European Cereal Grains for Improved Nutrition and Health Benefits’ (‘Benutting van de Bioactiviteit van Europese Granen voor Betere Voeding en gezondheid’, red.). ‘HealthGrain Forum is een club van bedrijven, instellingen, instituten en academici die informatie uitwisselen naar aanleiding van hun projecten en onderzoeken op het gebied van graan’, legt Flip van Straten uit.

Eerste keer

Het was de eerste keer dat het NBC tekende voor de organisatie van de bijeenkomst. Naast zo’n twintig presentaties, stonden ook discussies – zowel in groepen als plenair – en een sightseeing-tour ver de campus van Wageningen University & Research Centre op het programma. De voorbereidingen voor de HealthGrain Forum Autumn Workshop namen een half jaar in beslag.

Regelgeving

De NBC-directeur was zelf één van de ongeveer twintig sprekers tijdens de HealthGrain Forum Autumn Workshop en hij ging in op de nieuwe regelgeving in Nederland voor volkorenbrood en andere broodsoorten, en internationale harmonisatie op dat gebied. ‘Er waren ook sprekers van onder andere de Katholieke Universiteit Leuven, de Universiteit Maastricht en Wageningen University’, vervolgt Flip van Straten.

Bisschopsmolen

De deelnemers aan de HealthGrain Forum Autumn Workshop kregen een volgens de directeur van het NBC ‘fantastische’ lunch voorgeschoteld die was bereid door Frank van Eerd. De eigenaar van Bakkerij en Graanpakkerij De Bisschopsmolen in Maastricht werd geïntroduceerd door de kok van de wielerformatie Team LottoNL-Jumbo, die sprak over ‘Healthy eating and sports nutrition’ (‘Gezond eten en sportvoeding’, red.).

Reageer op dit artikel