nieuws

Europain & Intersuc 2016 met 150 demonstraties en conferenties

Evenementen

Het Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte bij Parijs is van vrijdag 5 tot en met zondag 9 februari het toneel van Europain & Intersuc 2016. De internationale vakbeurs voor brood- en banketbakkerij, ijsbereiding, chocolade en zoetwaren, focust ook ditmaal op de uitdagingen waarmee de brood- en banketbakkerij nu en in de toekomst te maken krijgt.

Europain & Intersuc 2016 met 150 demonstraties en conferenties
De mondiale vakbeurs Europain wordt in 2018 in een beurshal gehouden.

Europain & Intersuc 2016 presenteert 150 demonstraties en conferenties in vijf verschillende beursruimtes. ‘De vakbeurs is een globaal en compleet evenement die Franse knowhow en internationale noviteiten op het gebied van producten, equipment en diensten bijeenbrengt’, aldus de beursorganisatie. ‘Europain & Intersuc presenteert oplossingen die inspelen op de verwachtingen en nieuwe consumptiepatronen in deze sector.’

Exposanten

Europain & Intersuc 2016 biedt ambachtelijke brood- en banketbakkers, ijsbereiders, chocolade- en zoetwarenproducenten  en industriële bakkers een compleet aanbod van exposanten. In 2014 gaven meer dan 800 standhouders uit bijna 140 landen acte de présence tijdens de Parijse beurs, die toen door bijna 80.000 belangstellenden werd bezocht.

Bakkers’ Lab

Nieuw in 2016 is de beursruimte Catering in de Bakkerij met producten, equipment en oplossingen voor ‘snacks’. Datzelfde geldt voor het Bakkers’ Lab, waar 35 workshops plaatshebben met de laatste innovaties voor equipment, producten en trends op het gebied van gezondheid en voeding, met deelname van La Tribune des Métiers over het thema  ‘Mijn bakkerij op internet’. Ook het Restaurant van de Bakker beleeft zijn première. Hier zijn meer dan dertig live demonstraties voor het uitbreiden van een bakkerszaak tot eetgelegenheid.

Intersuc Lab

In het eveneens nieuwe Intersuc Lab kunnen belangstellenden terecht voor 35 demonstraties over de laatste technieken en trends op het gebied van gebak, chocolade, ijs en zoetwaren. Daarnaast is er het Smaak en Chocolade Festival, georganiseerd door PlanetGout en met eregastland Venezuela, met rondetafelgesprekken, demonstraties en masterclasses voor ‘grand cru’ chocolade.

Conferenties

Nieuw voor de industrie is het Café voor Lezingen. Tijdens conferenties en rondetafelgesprekken worden bezoekers geïnformeerd en kunnen zij ervaringen delen over de huidige stand van zaken binnen de industriële brood- en banketbakkerij.

Wedstrijden

Gedurende de vakbeurs worden de meest gerenommeerde Franse en internationale wedstrijden voor de internationale brood- en banketsector gehouden: de Coupe du Monde de la Boulangerie (het WK Boulangerie), de Bakery Masters, de Mondial Des Arts Sucrés (de Mondiale voor Suikerkunstwerken) en de Coupe de France des Écoles (de Beker van Frankrijk voor Scholen).

Innovatieprijzen

Ook in 2016 worden tijdens de Europain en de Intersuc Collections Innovatieprijzen uitgereikt voor technologie en oplossingen die de prestaties en de productiviteit van professionals verhogen. In 2014 werden tien innovaties voor equipment en producten beloond door de vakbeurs.

Toegangsbadges

Op de website Europain.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst.

Reageer op dit artikel