nieuws

Juryleden Bakker met Ster klaar voor verantwoordelijke taak

Evenementen

Toos de Jong-Rijkenberg, Matthieu Walraven en Klaes Hoekstra staan in de startblokken om te beginnen aan een verantwoordelijke taak: het jureren van de deelnemers aan Bakker met Ster. Dit najaar ligt de nadruk eerst op de achterkant van de deelnemende bedrijven. (Banket)bakkers en patissiers die zich nog niet hebben aangemeld, hebben nog tot en met aanstaande maandag de tijd om dit te doen.

Juryleden Bakker met Ster klaar voor verantwoordelijke taak

Bijna honderd ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld voor Bakker met Ster 2015-2016. Achter de schermen staan drie enthousiaste juryleden klaar om hen te gaan bezoeken.

In de startblokken

Oud-ondernemer Toos de Jong-Rijkenberg uit Haarlem heeft al tweemaal eerder gejureerd voor Bakker met Ster. ‘Het is prachtig om te zien dat bakkers die vaker meededen en al erg goed waren, zichzelf altijd weer willen blijven verbeteren. Ik kijk uit naar de ontmoetingen met gepassioneerde en enthousiaste ondernemers, die met zoveel liefde hun vak uitoefenen. Daarvan krijg ik energie en het geeft vertrouwen dat het goed zal blijven gaan met ons mooie, ambachtelijke bakkersvak.’ Ook bakker Klaes Hoekstra, die afgelopen voorjaar zijn succesvolle bedrijf in het Groningse Bedum overdeed aan een opvolger, verheugt zich op zijn nieuwe taak als jurylid. ‘Het is een hele verantwoordelijkheid, want voor de deelnemende bakkers hangt er veel vanaf. Ik ga mij positief-kritisch opstellen en ben vooral heel benieuwd naar storytelling, beleving en het gebruik van social media. Een must in deze tijd.’

Meedoen belangrijker dan winnen

Ondernemer Matthieu Walraven uit Drunen werkte in het verleden als bakker en ook als verkoper in de toeleverende industrie. Hij noemt Bakker met Ster een prachtig initiatief, waarbij de sterren een beloning zijn. ‘Maar nergens geldt meer dan hier dat meedoen belangrijker is dan winnen. Je doet het voor de toekomst van je bedrijf en voor de toekomst van mensen die bij je werken. Een hele verantwoording dus. Niet meedoen is gewoon geen optie.’

Klaar voor deelname?

Meld u aan voor dé branchewedstrijd van het jaar via de website Bakkermetster.nl. De inschrijving sluit definitief op maandag 31 augustus aanstaande. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de organisatie via tel. (0317) 47 12 12. Volg Bakker met Ster ook op Facebook en Twitter.

Matthieu Walraven

Matthieu Walraven

Reageer op dit artikel