artikel

Provinciale sterbakkers in 2010

Evenementen

Provinciale sterbakkers in 2010

DOETINCHEM – De tweede editie van Bakker met Ster krijgt een geheel andere opzet. Zo zal de eerste ronde bestaan uit drie elementen. Ook is het plan om provinciekampioenen te benoemen.

DOETINCHEM – De tweede editie van Bakker met Ster krijgt een geheel andere opzet. Zo zal de eerste ronde bestaan uit drie elementen.  Ook is het plan om provinciekampioenen te benoemen.

De eerste ronde gaat bestaan uit de elementen: een vakjury, een mysterieshopper en de winkelbeoordeling van het Nederlands Bakkerij Centrum. Op dit moment werkt het NBC hard aan de voorbereidingen van de wedstrijd. De finaleronde kent zelfs vier elementen: een klantenenquête, een retailjury, een ondernemersjury (waar de deelnemers worden gevraagd mee te keuren bij hun collega’s) en een brood- en banketbeoordeling van het NBC.

Provinciekampioenen
De bedoeling is dat er provinciekampioenen komen en dat tijdens het Gala van volgend voorjaar de ster-bakkers weer bekend worden gemaakt aan die bakkers die uitzonderlijke kwaliteiten hebben op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen een gemengd bedrijf, banketbakkerij en patisserie. NBC is op dit moment bezig met een website waar de nodige informatie van Bakker met Ster op beschikbaar komt.

Nieuwe organisatievorm
De uitvoering van de werkzaamheden ligt nu in handen van het NBC. Er is afscheid genomen van het Uitvoerend Comité, dat onder leiding stond van Frans Hazenberg en verder bestond uit Chiel van den Hout, Hanno Spanninga en Harrie Leijten (als adviseur daarbij betrokken).

Raad van Toerzicht
Ook de Raad van Toezicht heeft enkele wijzigingen ondergaan. Zo is Albert Schipper als voorzitter teruggetreden. Daardoor is er een voorzittersvacature ontstaan. Verder hebben Victor van der Pluijm en Daan Koopmans, die namens Beko en BTF zitting hadden in de Raad van Toezicht afscheid genomen. Hun plaatsen zijn ingevuld door Jan van Rossum van Beko en Wim Schonk. Bovendien is Rob Sars van Grobak tot de Raad toegetreden. Rin van der Molen en Harrie Leijten complementeren de Raad van Toezicht.

 Lees alles over Bakker met Ster

Reageer op dit artikel