artikel

Frituurolie

Dossiers

Frituurolie

Oliebollen. Naast een juiste receptuur, speelt de olie een grote rol. Op het gebied van frituurolie zijn er tal van aanbieders en kwaliteiten.

Oliebollen. Naast een juiste receptuur, speelt de olie een grote rol. Op het gebied van frituurolie zijn er tal van aanbieders en kwaliteiten.

De kwaliteit kan gebaseerd zijn op stabiliteit van de olie, bakresultaat, gezondheid of allergenen in de olie. Prijs kan ook een bepalende rol spelen.

Frituurolie is veel gevoeliger dan het vroeger veel gebruikte frituurvet. Door een verkeerde behandeling kan de beste olie in zeer korte tijd veranderen in een olie die niet meer aan de eisen voldoet.

Kies voor een juiste opslag voor en tijdens gebruik. Denk aan het stapgewijs opwarmen van de olie en het afdekken van de olie als deze niet wordt gebruikt. Het is de moeite waard om de werkwijzer ‘verantwoord frituren’ nog eens goed door te nemen met uw medewerkers.

Voor meer informatie over oliebollen of het laten beoordelen van uw eindejaarsproducten kunt u contact opnemen met het NBC, telefoon 0317 – 471212.

Lees meer over olie en oliebollen in Bakkerswereld magazine op 21 oktober

 

Reageer op dit artikel