artikel

Aanmelden Nationaal Schoolontbijt kan nu!

Dossiers

Aanmelden Nationaal Schoolontbijt kan nu!

De voorbereidingen voor Het Nationaal Schoolontbijt 2009 zijn al weer in volle gang. Deden er eerst 2200 basisscholen mee, nu is er plek voor maar liefst 2500 scholen. Dit betekent dat er ook ‘nieuwe’ bakkers nodig zijn die zich koppelen aan een of meerdere scholen.

De voorbereidingen voor Het Nationaal Schoolontbijt 2009 zijn al weer in volle gang. Deden er eerst 2200 basisscholen mee, nu is er plek voor maar liefst 2500 scholen. Dit betekent dat er ook ‘nieuwe’ bakkers nodig zijn die zich koppelen aan een of meerdere scholen.

Het Nationaal Schoolontbijt wil ouders en kinderen bewust maken van het belang van een gezond ontbijt. Onderzoek onder de deelnemende scholen en bakkers het afgelopen jaar leverde onder meer de onderstaande resultaten op:

Bakkers
Het Nationaal Schoolontbijt draagt volgens de deelnemers vooral bij aan een positief imago. Daarnaast vinden klanten het een sympathieke actie en zorgt het voor een goed contact met de scholen. Veel bakkers hebben extra activiteiten georganiseerd rondom Het Nationaal Schoolontbijt. De top drie: een bezoek van de bakker aan de school of scholen, contact met de media en iets vertellen over het bakkersvak (of iets anders) in de klas.

Scholen
Ook veel scholen organiseerden extra activiteiten. Bij 26% stond de week van Het Nationaal Schoolontbijt in het teken van gezonde voeding/brood. Bijna een vijfde deel gaf aan dat de ouders direct betrokken waren bij het evenement. Daarnaast heeft 1 op de 3 scholen contact gezocht met de media. Volgens 65% van de leerkrachten heeft Het Nationaal Schoolontbijt een positief effect op het ontbijtgedrag van de leerlingen.

Nationaal Schoolontbijt 2009
Het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van 3 tot en met 6 november. Het enthousiasme onder de deelnemers van vorig jaar om ook nu weer mee te doen, is groot: 93% van de scholen en 86% van de bakkers is in 2009 opnieuw van de partij. U ook?

Aanmelden
Deze week ontvangt u een ‘boterhamnieuwsbrief’ in uw brievenbus. Hierin vindt u alle informatie over Het Nationaal Schoolontbijt 2009. Meedoen? U kunt zich vanaf aanstaande donderdag aanmelden via www.schoolontbijt.nl.

Dus:
– Er is nog een aanzienlijke groep kinderen die niet of niet voldoende ontbijt;
– Het Nationaal Schoolontbijt levert deelnemende bakkers een positief imago, sympathie van de klanten, goed contact met de scholen en extra publiciteit op;
– Ook scholen organiseren extra activiteiten rondom het evenement;
– Aanmelden kan vanaf aanstaande donderdag via www.schoolontbijt.nl;
– Meer informatie via www.schoolontbijt.nl of het Voorlichtingsbureau Brood
(0317-47 12 22).

 
 

Reageer op dit artikel