artikel

Thijs Koolen let niet op de klok

Dossiers

Thijs Koolen let niet op de klok

Zijn vrouw Francien vond het vorig jaar welletjes geweest. Voor de derde keer op rij werd Thijs Koolen de beste Echte Bakker van Nederland. Het werken op vrije dagen en zondagen moest maar eens afgelopen zijn. De Limburgse bakker nam het advies maar moeizaam ter harte. Want concessies doen aan kwaliteit is het laatste wat hij wil. En dus reisden directeur Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde en Gildemeester Chris Scholtens voor de vierde keer naar Ell om de hoofdprijs af te leveren. ‘Hoe moet je in vredesnaam rustiger aan doen?

Zijn vrouw Francien vond het vorig jaar welletjes geweest. Voor de derde keer op rij werd Thijs Koolen de beste Echte Bakker van Nederland. Het werken op vrije dagen en zondagen moest maar eens afgelopen zijn. De Limburgse bakker nam het advies maar moeizaam ter harte. Want concessies doen aan kwaliteit is het laatste wat hij wil. En dus reisden directeur Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde en Gildemeester Chris Scholtens voor de vierde keer naar Ell om de hoofdprijs af te leveren. ‘Hoe moet je in vredesnaam rustiger aan doen?’

Successtory
Het brood dat de oven bij Thijs Koolen verlaat is van uitzonderlijke kwaliteit. De acht belangrijkste succesfactoren volgens Gildemeester Chris Scholtens.
1 Receptuur is totaal in balans door een gedeelte van de actieve broodverbetermiddelen te vervangen door passieve.
2 Broodfouten zijn minimaal aangezien huidvorming en/of afkoeling tijdens puntrijs wordt voorkomen.
3 Tocht in de bakkerij is beperkt tot een minimum.
4 Aanvangstemperatuur bij het bakken is verhoogd.
5 Het periodiek insturen van producten, die aan controle worden onderworpen, sorteert effect. Lang niet alle bakkers maken gebruik van deze diensten die het Gilde biedt.
6 Veel aandacht voor hygiëne in de bakkerij.
7 Thijs Koolen is niet snel tevreden.
8 Kwaliteit gaat boven alles. Geen genoegen met minder.
 

Reageer op dit artikel