artikel

Nederland kiest voor een gezonde lunch

Dossiers

Nederland kiest voor een gezonde lunch

Ruim 75% van de Nederlanders kiest tijdens de lunch voor een gezonde maaltijd. Brood is daarbij veruit favoriet.

Ruim 75% van de Nederlanders kiest tijdens de lunch voor een gezonde maaltijd. Brood is daarbij veruit favoriet.

Ongeveer 40% van de Nederlanders eet op een doordeweekse dag gewoon thuis. Dit zijn meestal degenen die niet werken. Daarnaast neemt 45% een (gedeeltelijke) lunch mee van huis. Het resterende deel (15%) stelt een volledig middagmaal samen in het bedrijfsrestaurant. Dit blijkt uit de landelijke lunchscan, een onderzoek door het onderzoeksbureau MarketResponse.

Brood favoriet
Brood is een belangrijk en favoriet onderdeel van de lunch. Maar liefst 90% van de Nederlanders kiest hier meestal voor tussen de middag. Hiervan neemt ruim 80% bruin of volkoren. Gemiddeld eet men drie boterhammen, maar mensen met een fysiek zwaardere baan nemen er eentje meer. Vooral een broodje kaas blijkt in trek: ruim 70% belegt zijn boterhammen ermee. De behoefte aan variatie in brood en beleg is niet zo groot, hoewel er regionale verschillen zijn. In het oosten kiest men relatief vaker voor dezelfde producten dan in het westen.

Alternatieven
Snacks eten we maar weinig tussen de middag: slechts 1 op de 10 mensen neemt regelmatig een vette hap. Verder valt op dat 20% van de Nederlanders nooit luncht. 
 
Dus:
– 80% van de Nederlanders luncht;
– Brood is een favoriet onderdeel van de lunch;
– Bruin en volkoren brood hebben de voorkeur;
– Ook in het derde kanaal ligt er potentieel in een uitbreiding met gezondere broodvarianten. Een groot deel van de consumenten is zich bewust van het belang van gezonde voeding voor een goede gezondheid. 
 
 

Reageer op dit artikel