artikel

Winstgevend werken op verjaardagsfeest NBOV

Dossiers

Winstgevend werken op verjaardagsfeest NBOV

NBOV bestaat tien jaar. Reden voor de ondernemersvereniging om het land in te trekken met een zevental presentaties onder de naam Brood & Banket Idee. Naast digitale communicatie staan de thema’s winstgevend werken en SpecsPlaza op het programma. De aftrap was eind september in Breda. De tour eindigt 21 oktober in Burgh-Haamstede.

NBOV bestaat tien jaar. Reden voor de ondernemersvereniging om het land in te trekken met een zevental presentaties onder de naam Brood & Banket Idee. Naast digitale communicatie staan de thema’s winstgevend werken en SpecsPlaza op het programma. De aftrap was eind september in Breda. De tour eindigt 21 oktober in Burgh-Haamstede.

De NBOV is tien jaar geleden opgericht. Aanleiding voor de brood- en banketbakkersvereniging om zijn leden te trakteren op een zevental presentaties in heel Nederland. Het Cingel College in Breda had de primeur, hier werd de eerste van de in totaal zeven presentaties gehouden. Ruim negentig bakkers uit Brabant kwamen af op de bijeenkomst Brood & Banket Idee. Rin van der Molen, voorzitter van de NBOV opende de informatiedag.

Louis Creemers, hoogleraar aan de Universiteit van Leuven, België ging vervolgens in op het onderwerp ‘E-ready’ met de vraag hoe internetgericht Nederland is en het mkb in het bijzonder.
Jan Buitelaar ging namens Beko Advies in op het onderwerp geld verdienen onder de kop ‘brengt u de winst weg of niet?’ Hij ging samen de aanwezige bakkers dieper in op het onderwerp logistiek. ‘Logistiek is alles wat buiten de verkoop en productie omgaat.’ Op de vraag wat het logistieke proces kost antwoordde de bakkers ‘veel.’ En dat was een juist antwoord zo bleek uit de presentatie.

Het hele artikel: zie Bakkerswereld 21 van 2008
 

Reageer op dit artikel