artikel

Hoe is het nu met..? Bisschopsmolen in Maastricht

Dossiers

Hoe is het nu met..? Bisschopsmolen in Maastricht

Frank van Eerd en Edo Kruyver bliezen in 2004 Kollenberger Spelt nieuw leven in. Een jaar later werd de Bisschopsmolen in Maastricht heropend waar een winkel met een open bakkerij is gecombineerd. Er is veel veranderd sindsdien.

Hoewel er na ruim twee jaar veel veranderd is bij de Bisschopsmolen, is het optimisme gebleven. Frank van Eerd: ‘Het gaat heel erg goed. De afgelopen twee jaar, 2006 en 2007, hebben we respectievelijk vijftig en zeventig procent geplust.

Toen we begonnen hadden we drie fulltimers in dienst: een bakker en twee verkoopmedewerkers. Nu zijn dat er twintig waaronder tien bakkers en twee chauffeurs. We hebben onze prognose ruimschoots gehaald.’Op de vraag wat het verhaal achter het huidige succes is, zegt hij: ‘Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid. We denken na over de natuur om ons heen.’ De Bisschopsmolen werkt uitsluitend met streekproducten. De producten worden gemaakt met het graansoort Kollenberger Spelt. Het spelt wordt geteeld door boeren uit de regio Maastricht op de grondsoort Löss. Molenaars uit de regio zorgen voor het maalproces, daarnaast is een Limburgse grondstoffenleverancier betrokken bij het project.

Uitbreiding

Vanwege het succes moest de Bisschopsmolen uitbreiden. Begin dit jaar hebben de eigenaren een tweede bakkerij geopend op een industrieterrein in Maastricht. In deze bakkerij worden alleen de producten gemaakt voor de horeca klanten. De productie voor de winkel gebeurt nog steeds in de Bisschopsmolen. Komende zomer wordt er in het centrum van Valkenburg een tweede molen annex winkel geopend.

Het hele artikel: zie Bakkerswereld 30 mei 2008

  

 

Reageer op dit artikel