artikel

Regels voor sanitair

Dossiers

Regels voor sanitair

Het spreekt vanzelf dat hygiëne een zeer belangrijk onderdeel is van het bakkersvak. U heeft als bakker dan ook te maken met veel regels omtrent hygiëne. Hieronder belichten de adviseurs van NBC de regels voor de sanitaire voorzieningen.

Het spreekt vanzelf dat hygiëne een zeer belangrijk onderdeel is van het bakkersvak. U heeft als bakker dan ook te maken met veel regels omtrent hygiëne. Hieronder belichten de adviseurs van NBC de regels voor de sanitaire voorzieningen.
 

 

 

De Hygiënecode schrijft voor dat toiletruimten op de buitenlucht ventileren en dat deze zijn voorzien van verlichting. Als toiletten grenzen aan een bedrijfsruimte, dan moet er een voorportaal zijn met een extra deur. Dit hoeft niet als de toiletruimte grenst aan een hulpruimte of een sanitaire voorziening, zoals de kleedruimte. Maar dan is het wel van belang dat deze hulpruimte of sanitaire voorziening met een deur is afgesloten van de bedrijfsruimte.
 
Stromend water
Een andere eis is dat er in de directe nabijheid van het toilet in principe warm en koud stromend water is (of voorgemengd handwarm water) voor het wassen van de handen. Ook is het noodzakelijk dat de medewerkers hun handen op een hygiënische manier kunnen afdrogen. Gebruik bijvoorbeeld een zeepdispenser met ongeparfumeerde zeep en eenmalige papieren handdoeken. Als er alleen koud water aanwezig is, dan bent u verplicht om een desinfectiegel of desinfecterende zeep te verstrekken.
 
Pedaalemmer
In en bij de toiletruimten dienen voldoende afvalbakken met plastic binnenzak aanwezig te zijn. Een pedaalemmer is hier een goede optie.
 

Reageer op dit artikel