artikel

Drijverige bakaard gevulde koeken.

Dossiers

Drijverige bakaard gevulde koeken.

Een goede gevulde koek is rond en een beetje bollend. De keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum komen echter regelmatig een platte koek met een onregelmatige vorm tegen. Dit is een koek met een drijverige bakaard, die kan ontstaan door een te slappe spijs en een te lage baktemperatuur.

 

Een goede gevulde koek is rond en een beetje bollend. De keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum komen echter regelmatig een platte koek met een onregelmatige vorm tegen. Dit is een koek met een drijverige bakaard, die kan ontstaan door een te slappe spijs en een te lage baktemperatuur.

 

Een drijverige bakaard kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om de spijs
in de juiste mate af te slappen. Wanneer de spijs te slap is, vloeit deze in het begin van het bakproces erg uit. Hierdoor wordt ook het deeg naar buiten gedreven. Natuurlijk is de juiste receptuur van het deeg belangrijk. Een te slap deeg door teveel vocht of teveel vetstof geeft een drijverig bakkende koek.
Ten slotte is de juiste baktemperatuur van groot belang. Wanneer de baktemperatuur namelijk te laag is, wordt het deeg minder snel gaar en krijgt het deeg de tijd om naar buiten te vloeien.
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van het Nederlands Bakkerij Centrum, (0317) 47 12 47.
 

Reageer op dit artikel