artikel

Aandachtspunten gevuld speculaas

Dossiers

Aandachtspunten gevuld speculaas

Gevuld speculaas is de komende maanden weer een belangrijke omzetmaker. De kwaliteit van gevuld speculaas wordt beinvloed door een aantal onderwerpen. Denk daarbij aan de stevigheid van de spijs, baktijd, strijken met ei en verpakken. Het NBC zet een aantal aandachtspunten op een rij.

 

Gevuld speculaas is de komende maanden weer een belangrijke omzetmaker. De kwaliteit van gevuld speculaas wordt beïnvloed door een aantal onderwerpen. Denk daarbij aan de stevigheid van de spijs, baktijd, strijken met ei en verpakken. Het NBC zet een aantal aandachtspunten op een rij.
 

 

 
Deegachtige structuur of speklagen
Mogelijke oorzaak is het gebruik van een te slappe of een koude spijs. Ook bij te kort bakken kunnen speklagen ontstaan en dit kan een deegachtige structuur opleveren. Zorg voor een baktijd van 50- 60 minuten, waarbij de temperatuur afhankelijk is van het type oven.
 
Strijksel laat los
Het strijksel laat los wanneer het teveel eidooier bevat of wanneer het te dik opgebracht wordt. Ook laat het strijksel los door het uitdrogen van de deegplak en bij het gebruik van teveel stuifbloem.
 
Randen uitgedroogd/spijs gekristalliseerd
Besteed voldoende aandacht aan het verpakken. Wanneer de speculaas niet luchtdicht is verpakt, drogen de randen snel uit en kristalliseert de spijs.
 

Reageer op dit artikel