artikel

Oplossing voor lekkende gasverpakking

Dossiers

Oplossing voor lekkende gasverpakking

BORNE – Retailers eisen honderd procent controle van de gasverpakking (MAP-verpakking), vertelt Gullimex. Bij een lekkende verpakking verdwijnt het beschermende gas en klopt de houdbaarheid niet meer.

BORNE – Retailers eisen honderd procent controle van de gasverpakking (MAP-verpakking), vertelt Gullimex. Bij een lekkende verpakking verdwijnt het beschermende gas en klopt de houdbaarheid niet meer.

Lekdetectie in de waterbak is traag en onhygiënisch. Lekdetectie met CO2 als spoorgas is veel sneller, nauwkeuriger, droog en hygiënisch en door ongetraind personeel uit te voeren.
Vrijwel elke gasverpakking bevat al CO2. De LeakPointer en de LeakMatic van PBI-Dansensor detecteren zeer geringe hoeveelheden CO2, zo schrijft Gullimex. Het vacuüm in de testkamer zet de testverpakking van binnenuit onder druk. Wordt er CO2 gedetecteerd dan is de verpakking lek. Een eenvoudige, snelle en droge methode voor steekproefsgewijze controle.
De LeakMatic werkt identiek. Deze machine test de gehele productie, alle consumenten¬verpakkingen in fust of omdoos aan het eind van de verpakkingslijn. Droog, zeer snel en gegarandeerd! Beide apparaten zijn voorzien van een LAN-aansluiting voor datakoppeling voor gecontroleerde productie en tracking en tracing.

Reageer op dit artikel