artikel

Schoolontbijt presenteert goed doel

Dossiers

BAKKERSWERELD – Per deelnemende leerling aan het Nationaal Schoolontbijt gaat er dit jaar voor het eerst een kwartje naar een goed doel. De scholen betalen deze bijdrage zelf. Het goede doel werd op 8 juni aan de pers onthuld.

BAKKERSWERELD – Per deelnemende leerling aan het Nationaal Schoolontbijt gaat er dit jaar voor het eerst een kwartje naar een goed doel. De scholen betalen deze bijdrage zelf. Het goede doel werd op 8 juni aan de pers onthuld.
Dit gebeurde op basisschool De Duif in ’t Harde. Leerlingen uit groep 7 onthulden het logo van het Nelson Mandela Kinderfonds. Naar dit goede doel gaat de opbrengst van het Nationaal Schoolontbijt 2006. Met ongeveer 350.000 deelnemende kinderen, verspreid over 1500 scholen gaat het om een bedrag van circa € 87.500,-. Het geld gaat naar een speciaal project in Zuid-Afrika, James House, waar kinderen worden opgevangen. ‘De 1500 scholen hebben zich al aangemeld. Er staan er inmiddels 600 op een wachtlijst’, zo laat Renee Boogerd van het Voorlichtingsbureau Brood weten. Het VB organiseert het Schoolontbijt (31 okt – 3 nov) samen met de Stichting Bakkerij Imago.
Bewust ontbijten
De scholen die vorig jaar aan het Schoolontbijt deelnamen zijn er positief over, zo blijkt uit onderzoek. 92 Procent van de ondervraagde leraren is van mening dat het Nationaal Schoolontbijt een positief effect heeft gehad op de bewustwording van het belang van een goed ontbijt bij kinderen. Ze vinden het een aantrekkelijke kapstok voor lessen en activiteiten over gezonden voeding en de plaats van het ontbijt daarin.
Reageer op dit artikel