nieuws

Het Genootschap bezoekt ‘De Winkel van de Toekomst’

De winkel

Het Genootschap bezoekt ‘De Winkel van de Toekomst’
Foto: Bert Jansen

Heeft de fysieke winkel nog toekomst? Of kopen we straks alles online? Dat zijn vragen die ter sprake komen tijdens de bijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op dinsdag 5 juni aanstaande in Amersfoort.

Of het nou om een paar schoenen of een brood gaat: de nieuwe generatie consumenten koopt meer en vaker online. Toch wil diezelfde consument ook in de toekomst wel graag lekker blijven winkelen. Hoe kunnen de fysieke en digitale wereld worden gecombineerd om tot een optimale winkelervaring te komen voor een nieuwe generatie klanten? Hoe transformeer je een winkel van een plek waar je spullen koopt tot een plaats waar iets te beleven valt? Van een plek om boodschappen te doen (‘point of purchase’) naar een plaats waar de consument zich betrokken voelt en nieuwe ervaringen kan opdoen (‘point of engagement’)? Dit zijn vragen die ter spraken komen op 5 juni tijdens de bijeenkomst De Winkel van de Toekomst.

Winkel van de Toekomst

Adviesbureau Q&A onderzocht de winkelbehoeftes van de toekomstige generatie. Op basis van de uitkomsten hebben zij een ‘Store of the Future’ ingericht: eerst in Den Haag, nu in Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst van het Genootschap zijn deelnemers welkom in de testwinkel. John Terra van Q&A vertelt over zijn onderzoek en de resultaten en toont diverse innovatieve praktijkvoorbeelden uit de foodwereld. Ook verzorgt hij een rondleiding door zijn Store of the Future, zodat deelnemers een indruk krijgen van de manier waarop de fysieke en digitale beleving kunnen worden verbonden in een winkelomgeving. Hoe kun je technologie effectief inzetten om klantbeleving en klantbetrokkenheid te verhogen? Hoe kun je digitale media integreren in een retailomgeving? Wat werkt wel en wat werkt juist niet?

De testwinkel in Den Haag

Aanmelden

Waar: Store of the Future, Printerweg 22 in Amersfoort
Wanneer: dinsdag 5 juni 2018
Hoe laat: van 14.00 tot 19.00 uur

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl. U kunt dan gelijk laten weten of u mee eet.

Lees ook: Genootschap: ‘Belgisch onderzoek kan ook Nederlandse bakkers helpen’

Reageer op dit artikel