nieuws

‘Hemels genieten’ bij Bakkerij Oude Wesselink

De winkel 1650

Bakkerij Oude Wesselink in Ruurlo heeft hele bijzondere banken op haar terras geplaatst: gerestaureerde kerkbanken, die afkomstig van de Nederlands Hervormde Kerk.

‘Hemels genieten’ bij Bakkerij Oude Wesselink
Hemels genieten van het verse ambachtelijke bakkes scheproomijs op de kerkbanken voor bakkerij Oude Wesselink in Ruurlo.

‘Toen we hoorden dat de kerk haar banken te koop aanbood, zagen we dit als mooie gelegenheid om er twee aan te schaffen’, vertelt eigenaar Hugo Jansen. ‘De gerestaureerde banken, die een mooie aanvulling zijn op ons terras aan de Dorpsstraat in Ruurlo, zijn inmiddels geplaatst. Zittend op zo’n historische bank kunnen onze klanten hemels genieten van alle heerlijke producten.’

Wat is er hemelser dan een ambachtelijk vers gedraaid roomijsje op een heerlijke zomerse dag, aldus de bakker, die tegelijk met de banken ook eigengemaakt ambachtelijk bakkers scheproomijs heeft geïntroduceerd. ‘We maken het verse roomijs in zestien verschillende smaken, waarvan er een aantal te maken hebben met de bakkerij: appeltaart ijs, Cookies ijs en tiramisu ijs zijn hier voorbeelden van. Uiteraard zijn er ook de vruchten en volle chocolade, hazelnoot en malaga niet weg te denken uit een goed ijs assortiment’, legt hij uit.

Verse grondstoffen

‘Werken met pure en verse grondstoffen is het mooiste dat er is. Hiermee komen de smaken tot hun volste recht’, aldus Hugo Jansen.

‘Werken met pure en verse grondstoffen is het mooiste dat er is. Hiermee komen de smaken tot hun volste recht’, aldus Hugo Jansen.

Hugo Jansen heeft ervaring met het draaien van roomijs. Zo heeft hij in Amsterdam het ijs gedraaid voor de bakkerij afdeling van Patisserie Kwekkeboom. De afgelopen weken is hij naar het ijscentrum in Wageningen geweest om alle laatste nieuwtjes op het gebied van ijs te weten te komen. Ook heeft hij een originele Italiaanse ijsmachine van Carpigiani aangeschaft. ‘Werken met pure en verse grondstoffen is het mooiste dat er is. Hiermee komen de smaken tot hun volste recht’, vertelt Jansen enthousiast.

Lees ook: IJs bij de ambachtelijke bakker moet ambachtelijk zijn

Reageer op dit artikel