nieuws

Nieuw Cake Caféconcept in Utrecht Leidsche Rijn Centrum

De winkel 1604

Nieuw Cake Caféconcept in Utrecht Leidsche Rijn Centrum
Beeld: Ma Bella Cakery

Taartenwinkel/theehuis Ma Bella Cakery – al een bekend concept in Amsterdam, Almere en Amstelveen – opent binnenkort ook haar deuren in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn: het Cake café. De eigenaren willen in het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum met hun vierde vestiging een ruimte creëren voor alle eetmomenten op de dag, waar taarten ter plekke worden gebakken, workshops worden gehouden en gelegenheden kunnen worden gevierd. Voor de inrichting zijn de eigenaren een crowdfundingcampagne gestart.

Eigenaresse Monique Trinh begon vijf jaar geleden als thuisbakster. Dat bleek zo’n succes, dat het thuisbakken al snel uitgroeide tot een kleine onderneming. Inmiddels heeft Ma Bella drie vestigingen, in Amsterdam, Almere en Amstelveen. Monique en echtgenoot Thuan starten graag een vierde vestiging, welke een overkoepelende functie zal hebben. Monique: ‘Mijn ultieme droom is om een winkel te openen waar alle facetten van Ma Bella in terugkomen. Ik wil een locatie openen waar mensen de hele dag door samen kunnen zijn met vrienden en familie om geluksmomenten te vieren, en waar de taarten ter plekke worden gebakken. Die beleving zie ik nog te weinig in de huidige winkelstraten.’

Risico

Op de vraag of het risicovol is om juist nu in een nieuw op te bouwen winkelcentrum een vestiging te openen, antwoordt Thuan: ‘Nee hoor, juist nu zien we veel mogelijkheden in de retail. Als je met een vernieuwend horecaconcept met veel (zoete) beleving die een specifiek doelgroep aanspreekt (jonge gezinnen met kinderen), dan kan je heel succesvol zijn. Kijk maar naar onze vestigingen in Almere en Amstelveen, waar we midden in het winkelcentrum gevestigd zijn. Daar zijn we in het weekend bijna altijd volgeboekt.’

Eigenaresse Monique Trinh

Crowdfunding voor inrichting

De nieuwe vestiging is een behoorlijk project voor een klein familiebedrijf. Het heeft een uiteenlopend aanbod: high tea, workshops, ontbijt, lunch én avondeten. Daarom is er een crowdfundingcampagne gestart om de winkel te kunnen inrichten. De eigenaren willen minimaal €60.000 euro aan investeringen ophalen. Het geïnvesteerde geld zal worden gestopt in de indeling van de winkel, het inrichten van de keuken en het kindvriendelijk maken van het café.

Leidsche Rijn Centrum

Het Cake Café zal worden geopend in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, waar momenteel een compleet nieuw winkelcentrum in aanbouw is. Het winkelcentrum is voorzien van allerlei voordelen, waaronder Wi-Fi door het hele winkelgebied, een stallingsplek voor je boodschappen en twee uur lang gratis parkeren. Veel bekende ketens zullen een vestiging openen in dit winkelcentrum. Daarnaast komt er een ruim aanbod aan horecagelegenheden. Ma Bella Cakery zal zich bevinden in een luxe hoekpand, met 130m2 ruimte om alle facetten van het cakecafé een plekje te geven.

Lees ook: Zoet doet het goed in de winkelstraat

Foto's

Reageer op dit artikel